V FRANCIJI PRIJELI ŠE DVA OSUMLJENCA: Napadalcu naj bi pomagala priskrbeti orožje

Svet

V Franciji so v zvezi s torkovim napadom na božičnem sejmu v Strasbourgu prijeli še dva osumljenca. Kot je izvedela francoska tiskovna agencija AFP iz virov blizu preiskavi, naj bi napadalcu pomagala priskrbeti orožje.

Policija je v povezavi z napadom pred tem prijela sedem ljudi, od katerih so šest že izpustili. Od njih je ostal pridržan en osumljenec, ki naj bi napadalcu domnevno prav tako pomagal priti do orožja. Privedli naj bi ga pred preiskovalnega sodnika.

Napad na eni izmed ulic v središču alzaške prestolnice je izvedel 29-letni Cherif Chekatt, ki je začel streljati po obiskovalcih enega najbolj priljubljenih in največjih božičnih sejmov v Evropi. Že na kraju napada sta umrli dve osebi, nato pa so poškodbam podlegli še trije ljudje. Enajst ljudi je ranjenih. Napadalec je potem s kraja napada pobegnil, policija pa ga je izsledila dva dni kasneje v strasbourški četrti Neudorf, kjer je bil v končnem strelskem obračunu s policijo ubit.

Policija zdaj preiskuje, ali je imel Chekatt tudi kake pomočnike. Bil je sicer domačin iz Strasbourga in star znanec policije, z obsežno kazensko preteklostjo, a niso ga imeli zaznamovanega kot morebitnega skrajneža. Francoski notranji minister Christophe Castaner je že zanikal, da bi bil Chekatt borec džihadistične skupine Islamska država, ki je dva dni po napadu prevzela odgovornost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija