USODNI SELFIE ZA 15-LETNIKA: Umrl na strehi nakupovalnega središča, oče išče pravico (FOTO)

Svet

Italijo pretresa tragična smrt 15-letnega Andree Baroneja, ki je umrl po padcu s strehe nakupovalnega središča v Milanu, kamor se je povzpel s prijatelji, da bi naredili selfie.

Po poročanju italijanskih medijev so se fantje v soboto zvečer povzpeli na streho objekta, kjer je za obiskovalce prepovedan dostop. Nekaj po 22.30 je 15-letniku zdrsnilo in zgrmel je 25 metrov globoko v prezračevalni kanal. Gasilci so se več ur trudili, da bi ga potegnili živega iz lopute, a je umrl kmalu zatem, ko so ga prepeljali v bolnišnico.

"Hočem resnico in pravico za svojega sina. Andrea je bil poln življenja, imel je željo po življenju. Ni bil pristaš adrenalinskih športov," je po tragediji medijem izjavil njegov oče Alessandro Barone, ki išče krivca za sinovo smrt. "Meter in pol široke lopute na strehi ne bi smelo biti. Sam delam na takih napeljavah in vem, da mora biti po zakonu na vsakih pet metrov nameščena rešetka, ki preprečuje, da bi predmeti padli na tla. Kako je mogoče, da je moj sin končal 25 metrov globoko? Kako je mogoče, da na loputi ni bilo nobene zaščite ali varnostnika, ki bi fantom preprečil dostop na streho?"

Da bi razjasnili okoliščine tragedije in kdo je odgovoren zanjo, trenutno poteka dvojna preiskava, tako mončanskega tožilstva kot milanskega sodišča za mladoletnike.

Deli novico:

@IBRO  |  18 .09. 2018 ob  12: 37
-6
mater si pameten. Kaj pa vzdrževalci?
ah |  18 .09. 2018 ob  10: 34
Krivec ti ga bo vrnil ja....in če sam ni krivec pol res ne vem! Škoda, hudo, pero...
IBRO |  18 .09. 2018 ob  09: 26
14
A ta fotr misli da je bil ogled strehe organiziran, kot del turističnega programa?