Ujeli 20-letnega Pirančana, ki je kradel na portoroški plaži

Piran

Policija je letos obravnavala kar 44 tatvin na plaži, kar je bistveno manj kot v pretekli turistični sezoni, ko je bilo takšnih prijav 62. Največ tatvin so policisti zaznali na območju Portoroža. Kot pravijo na policiji, storilci še vedno v večini primerov izkoriščajo zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev, ki svoje stvari puščajo na plaži brez nadzora.

Pirančan je izvedel šest tatvin

Policisti so od oškodovancev dobili opis osumljenca in ga tudi identificirali. Ugotovili so, da gre za 20-letnega domačina, ki je bil policistom poznan že iz drugih policijskih postopkov. Ugotovili so, da je Pirančan izvedel šest tatvin na plaži, eno tatvino v hotelu in veliko tatvino z vlomom v stanovanjski objekt, vse na območju Portoroža. Kradel je predvsem torbe z gsm aparati, denarnicami, dokumenti, fotoaparati in podobno. Pri veliki tatvini pa je ukradel LCD TV Samsung, ki ga je takoj zatem tudi prodal 21-letnemu Koprčanu. Policisti bodo tudi Koprčana kazensko ovadili, in sicer zaradi kaznivega dejanja prikrivanja.

O vseh zbranih obvestilih in dokazih za skupaj osem kaznivih dejanj, za katera je utemeljeno osumljen 20-letni domačin, so policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki pa zanj ni predlagalo pripora, zato je bil izpuščen. Pirančana čaka le kazenska ovadba, v postopku odkrite in zasežene predmete so policisti vrnili oškodovancem.

skoraj skoraj |  22 .10. 2013 ob  12: 24
sem bom dal še jaz krast sej policija ne more nič naredit....
Jaz |  22 .10. 2013 ob  12: 17
Aha stari znanec policije. Spravit ga v zaprto sobo in pendrepo hrbtu preko mokre brisace. Pa drugo leto naj spet krade.