Turistka žrtev skupinskega posilstva

Kronika

Indijska policija je danes pridržala več moških zaradi skupinskega posilstva 51-letne danske turistke, ki se je v indijski prestolnici New Delhi izgubila. Šest moških naj bi napadlo in nato še oropalo žrtev, ki je po državi potovala sama.

51-letnica je v torek zvečer po lokalnem času osumljence vprašala za pot, ker se je izgubila med vračanjem v svoj hotel v mestnem predelu Paharganj.

"Pridržali smo skupino moških, ki jih glede incidenta zaslišujemo. Ženska je policiji prijavila napad, ki ga sedaj preiskujemo. Ni pa želela opraviti zdravniškega pregleda (da bi posilstvo potrdili)," so sporočili pri policiji in dodali, da naj bi napadalci žrtev po napadu še oropali.

Gre za najnovejši odmevni spolni napad na tujo turistko, kar sproža skrbi, če je za ženske varno, da same potujejo po Indiji. Nedavno naj bi bila neka Poljakinja omamljena in posiljena, ko je z dvoletno hčerko potovala v New Delhi.

Ravno prejšnji mesec pa so v Indiji obeležili obletnico smrti indijske študentke, ki je bila decembra 2012 na avtobusu v New Delhiju brutalno skupinsko posiljena. Dekle je ob tem utrpelo tako hude poškodbe, da je kasneje umrlo.

Brutalni incident je po državi sprožil ogorčene proteste, indijske oblasti pa so nato poostrile kazni za posilstva. Kljub temu se je v družbi odnos do posilstva komaj kaj spremenil, opozarjajo aktivisti, poročila o brutalnih posilstvih pa še naprej polnijo časopise.

Deli novico: