TRŽAŠKI PODŽUPAN JE 'Z VESELJEM ODVRGEL STARE CUNJE KLATEŽA': "Meščani se opravičujemo v imenu mesta Trst"

Trst

Tržačani so na ulicah pustili odeje in tople obleke za brezdomca, saj jih je razburil namestnik župana Paolo Polidori, ko se je ta pohvalil, da je v smeti z veseljem odvrgel "stare cunje" moškega. Na njegovo objavo na Facebooku so sledili burni odzivi, nakar je podžupan zbrisal zapis, poroča britanski BBC.

Zbiranje odej in oblek v Trstu.

Polidori iz vrst skrajno desne Lige je v objavi, ki jo je kasneje zbrisal, zapisal, da je kot normalen državljan, ki mu je mesto pri srcu, zbral stare cunje brezdomca in jih odvrgel stran. Dodal je, da bi lahko priskrbel nove obleke za "tistega klateža", če bi šel v javno zavetišče.

Kmalu se je vsul val kritik, podžupan pa s svojimi nadaljnjimi objavami ni umiril meščanov. Podžupan je namreč zatrdil, da je brezdomec Romun, ki so mu oblasti zaukazale, da mora zapustiti mesto. Ob tem je dodal, da ni rasist.

Paolo Polidori

Tržačani so skušali popraviti napako Polidorija in so v akciji zbrali tople odeje in obleke. Eden od novinarjev časnika Il Piccolo je objavil fotografijo z darili za brezdomce ter napisom, da se meščani opravičujejo v imenu mesta Trst.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija