TRST ŠE VEDNO V ŠOKU: Zaokrožil ganljiv posnetek dveh preminulih policistov (VIDEO)

Trst

Na Youtubu je zaokrožil videoposnetek dveh policistov, ki sta umrla v petek v streljanju na kvesturi v Trstu. Ubita policista Pierluigi Rotta in Matteo Demenego sta video nedavno posnela ob začetku nočne izmene. Medtem ko sedita v svojem policijskem vozilu, smeje pravita občanom, naj mirno spijo, saj sta to noč dežurna onadva. 

Iz avtoradia je slišati pesem Figli delle stelle (Otroci zvezd) Alana Sorrentija. Kot kaže, sta pesem pogosto poslušala med vožnjo v nočnih izmenah.

Spomnimo, v petek okrog 17. ure je na policijski postaji v Trstu prišlo do streljanja, v katerem sta bila ubita dva policista, štiri osebe pa so bile ranjene. 29-letni Dominikanec, ki naj bi bil psihični bolnik, je po tem, ko so ga aretirali zaradi kraje skuterja, s pištolama, ki ju je ukradel policistoma, v pičlih petih minutah izstrelil 16 nabojev. V streljanju je bil ranjen tudi sam. 

Un sentito grazie all’Arma dei Carabinieri, alla Guardia di Finanza, alla Polizia Penitenziaria e alla Polizia Locale che insieme a tutti i cittadini ci sono stati vicini e continuano a farlo in questi lunghissimi giorni. #Triestenelcuore

Objavil/a Questura di Trieste dne Nedelja, 06. oktober 2019

Trst je zaradi petkovega dogodka še vedno v šoku, območje pred kvesturo zdaj zaseda nepregledno število šopov cvetja. V soboto je tržaški župan razglasil dan žalovanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija