5 MINUT TERORJA NA TRŽAŠKI POLICIJSKI POSTAJI: Napadalec izstrelil 16 nabojev, tragedija bi lahko bila še veliko večja

Kronika

Alejandro Augusto Stephan Meran, ki je v petek streljal na policijski postaji v Trstu in ubil dva policista, je obtožen dveh ubojev in kar osem poskusov uboja. Tragičen dogodek, ki je pretresel tako policijo kot javnost, pa bi lahko imel še večje razsežnosti. 29-letnik je namreč izstrelil kar 16 nabojev.

Kot smo že poročali, so tržaški policisti Merana prijeli, potem ko ga je zaradi kraje skuterja prijavil brat. Potem ko je na policijski postaji zaprosil, če sme na stranišče, pa se je zgodila tragedija. Začetek strelskega pohoda 29-letnega državljana Dominikanske republike, je zavita v skrivnost, saj na hodniku, kjer je Meran policistu ukradel pištolo, ni kamer. V tistem trenutku sta bila popolnoma sama, brez prič.

Po strelih in uboju policista Pierluigija Rotte, policist Matteo Demenego izstopi iz sobe, Meran pa vanj takoj izstreli tri naboje. Policist obleži, Meran pa mu ukrade lok s pištolo, dogodke povzema portal tgcom24. 29-letni napadalec nato steče v avlo policijske postaje, kjer ga posname nadzorna kamera. Od njegovega prihoda na postajo do tega trenutka je minilo zgolj pet minut.

Nadzorni videoposnetek prikazuje Dominikanca, kako v eni roki drži pištolo policista Rotte, v drugi pa lok s pištolo policista Demenega. V avli strelja še petkrat proti pultu: policistka se uspe skriti za steno, drug policist pa odgovori s streli. Alejandro zadnjih pet nabojev izstreli proti policijskim vozilom, parkiranim pred postajo, nato pa iz loka potegne drugo pištolo. Z njo strelja še dvakrat, preden ranjen obleži na tleh.

Tako so se v Trstu poklonili ubitima policistoma.

Dogajanje na tržaški kvesturi je tako trajalo pičlih pet minut. V teh petih minutah terorja je 29-letnik, ki naj bi bil psihični bolnik, izstrelil 16 nabojev, ki so se na tleh pomešali s tulci policistov, ki so se branili, še piše italijanski portal.

V Trstu je bil včeraj dan žalovanja. Na ulicah se je zbralo tisoče ljudi, ki so se poklonili ubitima policistoma.

Fiaccolata in ricordo dei due agenti morti. Migliaia davanti la Questura

Objavil/a Trieste Cafe dne Sobota, 05. oktober 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija