TRČENJE NA SMUČIŠČU CERKNO: Mlajši smučar s poškodbami glave, zdravniško pomoč poiskala tudi druga udeleženka

Kronika

Včeraj, 28. februarja okoli poldneva, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je na smučišču Cerkno prišlo do naleta dveh smučarjev. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je nezgoda zgodila na progi Lom 3 okoli 11.50, kjer se je takrat še neznana smučarka zaletela v mlajšega smučarja, ki je smučal pred njo in je zavijal v desno.

Neznana smučarka se je po trčenju z mlajšim smučarjem na kraju za hip ustavila, nato pa nadaljevala s smuko. Mlajšemu smučarju, ki je bil v nesreči predvidoma huje poškodovan (poškodba glave), so na kraju prvo pomoč nudili reševalci na smučišču, nato pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Prav tako je kasneje druga udeležena 44-letna smučarka naknadno poiskala zdravniško pomoč v ZD Idrija. Po prvi nujni oskrbi je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O nezgodi so policisti PP Idrija obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in bodo zoper omenjeno smučarko glede na vsa ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija