TRAGIČNO: Nekdanji boksar umrl na tekmovanju v požiranju rogljičkov

Svet

V Argentini je v nedeljo v 56. letu starosti umrl Mario Oscar Melo, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja eden izmed bolj prepoznavnih tamkajšnjih poklicnih boksarjev. Melo se je udeležil festivala v hitrostnem požiranju tradicionalnih rogljičkov, medialunas. Po poročanju medijev se je bržkone zadušil po zaužitju tretjega rogljička.

Melo, nekdanji južnoameriški boksarski prvak, je bil leta 1990 izzivalec za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji po verziji WBA, a ga je v prvi rundi nokavtiral Američan Michael Moorer.

Melo se je zgrudil med prenosom tekmovanja, med katerim bi moral v eni minuti pojesti čim več kosov tega peciva. Kot poroča portal tmz.com, je Melo, ko je bil na tleh, hlastal za zrakom in mahal, naj mu pomagajo, a so navzoči mislili, da gre za šalo. Med občinstvom sta bila tudi gasilec in zdravnik, ki sta priskočila na pomoč in skušala pomagati Melu.

Zanj so bili usodni tradicionalni argentinski rogljički, imenovani 'medialunas'.

Mela so odpeljali v bližnjo bolnišnico v letoviškem kraju Pinamar, kjer so lahko samo ugotovili njegovo smrt. Po podatkih medija ni bilo opaziti, da bi organizatorji festivala zagotovili usposobljeno reševalno ekipo.

Deli novico: