TRAGIČEN DAN ZA SLOVENSKI ŠPORT: Na smučišču se je smrtno ponesrečil Marko Grilc

Kronika

Avstrijska policija je v torek sporočila, da se je na smučišču pri Söldnu smrtno ponesrečil slovenski deskar. Po poročanju 24ur.com gre za nekdanjega tekmovalca Marka Grilca. Po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA je na zaprtem delu smučišča padel na pripravah pri snemanju filma, ob tem pa ob udarcu ob skalo utrpel usodne poškodbe glave.

Med spustom v globokem snegu je 38-letni Ljubljančan, ki po navedbah policije ni imel čelade, padel in z glavo udaril ob zasneženo skalo. Njegovi spremljevalci so nemudoma začeli oživljanje, a je zdravnik ob prihodu na kraj nesreče lahko le ugotovil smrt, je v torek navedla APA.

Avstrijski Kronen Zeitung je po navedbah slovenskega portala 24ur.com poročal, da je bil deskar del filmske ekipe. Nesreča se je zgodila, ko se je z ekipo odpravil na turno smuko, da bi preverili teren. Iz za zdaj neznanega razloga je deskar padel in z glavo ali obrazom udaril ob zasneženo skalo.

Grilc velja za najbolj uspešnega slovenskega deskarja prostega sloga, v svetovnem pokalu je štirikrat stal na stopničkah tekem svetovnega pokala, edino zmago pa je vpisal v Londonu leta 2010 v akrobatskih skokih. V zadnjih letih ni več tekmoval, temveč se je posvetil predvsem snemanju deskarskih filmov, promoviranju deskanja med mladimi in predstavljanju različnih blagovnih znamk, piše 24ur.

Po njihovih informacijah se je poškodoval že leta 2016, prav tako med deskanjem v Avstriji. Takrat so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Schladmingu, pri padcu pa si je poškodoval hrbet. Takrat je zapisal, da so z njim deskali angeli.

Tokrat je bil padec v Söldnu zanj usoden, po poročanju N1 pa bi čez mesec dni postal oče tretjemu otroku. Skupaj z nosečo ženo Nino je imel še dva majhna otroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  24 .11. 2021 ob  22: 54
Ja, žalostno hkrati pa verjetno lepša smrt, kot počasi umirat na obroke, recimo v kakšni bolnišnici. Nevarni so tej športi, ampak če ne bi bil tako nor nanjga, bi že po tisti prejšnji hudi nesreči odnehal. Ali pa si vsaj nabavil čelado, tokrat ti dam prav vseved, kar je prava redkost :)
bubobubo |  24 .11. 2021 ob  14: 42
ironija usode, ko umreš ob temu kar najraje počneš....žalostno
vseved |  24 .11. 2021 ob  13: 49
Vrhunski športnik pa brez čelade.