TESLO MOGOČE NAROČITI TUDI V SLOVENIJO: Za model 3 boste odšteli dobrih 40.000 evrov

Slovenija

Avtomobile ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov Tesla je po novem mogoče naročiti tudi v Slovenijo. Obenem so naročila omogočili tudi Poljakom, Madžarom in Romunom. Naročiti je mogoče tako model 3 kot tudi S in X. Ljubljani najbližji servisni center za tesle je trenutno sicer v Gradcu.

Pri Tesli so bili s pojasnili zelo skopi. Novico so sporočili prek Twitterja, kjer so poleg navedbe držav zapisali le, katere modele bo mogoče naročiti in da informacija res drži. Kot je razvidno iz Teslinih spletnih strani, bo vstopna cena modela 3 pri 40.380 evrov, vanjo pa še niso vključeni nekateri davki in subvencije. Za rezervacijo je potrebnega 2000 evrov predplačila, prva vozila pa bodo predvidoma dobavili v začetku prihodnjega leta.

Teslina servisna centra sta med Sloveniji bližnjimi kraji trenutno med drugim v Gradcu in Padovi. Kmalu naj bi ga odprli tudi v Budimpešti, je razvidno iz Teslinih spletnih strani. Polnilnic za Tesline avtomobile je medtem v Sloveniji že okoli 30, in sicer po vsej državi.

Tesle je poleg omenjene četverice držav mogoče naročiti še v ZDA, Kanadi, Mehiki, Belgiji, na Danskem, v Nemčiji, Španiji, Franciji, Italiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Norveškem, v Avstriji, na Portugalskem, v Švici, na Švedskem, Finskem, v Veliki Britaniji in na Irskem, v nekaterih azijskih državah, med njimi na Kitajskem, Japonskem in v Južni Koreji, ter v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija