OPITI 27-LETNI SLOVENEC Z BMW-JEM DIVJAL PO ISTRI: Prislužil si je vrtoglavo kazen hrvaških policistov

Kronika

Policija v Pazinu v hrvaški Istri je 27-letnega slovenskega državljana kaznovala s 16.500 kun (2230 evrov) zaradi več prometnih prekrškov, ki jih je pod vplivom alkohola storil minulo soboto. Med drugim je po prometni nesreči zapustil kraj dogodka in nadaljeval pot v prepovedani smeri. Namerili so mu 1,77 promila alkohola v krvi.

Slovenski državljan je v soboto nekaj pred 20. uro pod vplivom alkohola zaradi neprilagojene hitrosti s svojim avtomobilom znamke BMW zletel iz krožnega križišča in trčil v prometni znak, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Po nesreči se je odpeljal s kraja dogodka v prepovedani smeri, kjer so ga tudi ustavili policisti. Poleg visoke denarne kazni v skladu s poostrenim zakonom o varnosti v cestnem prometu so 27-letniku prepovedali uporabo vozniškega dovoljenja na Hrvaškem za šest mesecev.

Po uveljavitvi zakonskih sprememb 1. avgusta so hrvaški policisti izrekli številne visoke denarne kazni hrvaškim voznikom. Nekatere so bile tudi dvakrat višje od tiste, s katero je bil kaznovan Slovenec. Nekateri hrvaški vozniki, ki so jih policisti zalotili pri ponovitvi hujših prometnih prekrškov, so pristali tudi za 60 dni v zaporu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija