TESEN REZULTAT V PIRANU: Med 13 kandidati najbolj prepričala Gašpar Mišič in Korenika

Piran

Po vseh preštetih glasovnicah se bosta v drugem krogu županskih volitev v Piranu pomerila Gašpar Gašpar Mišič in Andrej Korenika, prvi je prejel 22,46 odstotkov glasov, drugi pa 21,02 odstotka. Tretjeuvrščeni aktualni župan Đenio Zadković se tako poslavlja po enem mandatu. Za mesto župana se je letos skupno merilo kar 13 kandidatov.

Zadnja štiri leta je v Piranu zaznamoval razkol med županom in njegovo stranko. Samo tri mesece po prejšnjih volitvah je Zadković namreč izgubil podporo večine članov Gibanja za občino Piran, zato je le stežka uresničeval svoje zamisli. Letos je bil kandidat Zveze za Primorsko.

56-letni Gašpar Gašpar Mišič je že kandidiral za župana Kopra in Ankarana, zdaj je poskusil v Piranu, kjer vodi komunalno podjetje Okolje. Kot pravi, se zaveda, da je od politike največje turistične občine v državi odvisen prihodnji razvoj Istre. Med kampanjo je obljubljal, da bo povezovalen župan. Kot pravi, ima pripravljenih več kot sto načrtov.

Medtem se 40-letni bančni uslužbenec Andrej Korenika s svojo listo LAK predstavlja kot alternativa nepremičninskim in gradbenim elitam, "ki so v zadnjih dveh desetletjih ugrabile našo občino in jo uporabile za doseganje lastnih ciljev, pri tem pa zanemarile javni interes".

Politični novinec Zadković je pred štirimi leti z 61,4 odstotka glasov v drugem krogu slavil proti nekdanjemu zdravstvenemu ministru Tomažu Gantarju, ki je med letoma 2006 in 2010 že bil piranski župan. Zadkovićevo Gibanje za občino Piran je takrat osvojilo osem svetniških mandatov, v razdrobljeni občinski svet pa se je uspelo uvrstiti še sedmim strankam.

Sodeč po neuradnih izidih bo občinski svet tudi naslednja štiri leta izredno razdrobljen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  21 .11. 2022 ob  19: 41
Ggm ni primeren za župana občine Piran. Te njegove obljube so še iz časa ko je bil župan Gantar. Občanom in trgovcem je zagrenil bivanje in življenje s parkirnim režimom. V tistem času se ni naredilo zidalo deset let. Dokler ggm ne proda svojih stanovanj se nič ne zida. Kot direktor javnega podjetja je preživel, ker je Genio dal letno dva milijona dodatnega denarja. Ta denar je šel večinoma v roke hišnem privatniku. Uzurpatorju javnega denarja ne dam svoj glas. Še to. Domačinom v firmi je dal odpoved in zaposlil sebi zveste vojake. Genio tega ni zaznal zato je plačal z ne izvolitvijo....
Volilci pridite množično na volitve!
kokodek |  21 .11. 2022 ob  15: 34
12
mišič gleda v prihodnost, če ne bom zmagal, se bom prepisal v izolo, tam imajo komunalo in župana,
Opazovalec |  21 .11. 2022 ob  13: 27
16
Piranska občina pa že kar nekaj časa nima sreče s kandidati.
DAN44 |  21 .11. 2022 ob  12: 35
21
za Mišiča sigurno ne bom volil!
Pjero Shriba |  21 .11. 2022 ob  10: 09
45
To je res pravo presenečenje, da mora vseprisotni mešetar z nepremičnimami v drugem krogu tekmovati proti
KONČNO enemu Istrijanu.