V PIRANU BODO TEKLI DRUGI KROG: Po zadnjih podatkih se bosta pomerila Mišič in Korenika (VIDEO)

Piran

V Piranu je ponovno prišlo do spremembe med prvima dvema in sicer je po 39,76 odstotkih preštetih glasovnic v vodstvu ponovno Gašpar Gašpar Mišič z 21,60 odstotki glasov, Andrej Korenika je z 20,18 odstotki glasov na drugem mestu, sledi pa jima Đenio Zadković je s 17,06 odstotki glasov. Na četrtem mestu je trenutno Dušan Olaj s 13,10 odstotki glasov, Robert Fakin pa je z doslej zbranimi 7,94 odstotki glasov na petem mestu. 

V Piranu bo, kot kaže, drugi krog, v katerem se bosta po doslej preštetih glasovnicah najverjetneje pomerila Gašpar Gašpar Mišič in Andrej Korenika

Korenika se je na prve izide že odzval, v izjavi je izrazil veselje in zadovoljstvo nad dosedanjim rezultatom in se zahvalil vsem, ki so mu namenili svoj glas, in tudi svoji predani ekipi. Več v spodnjem prispevku.

Izjava Andrej Korenika

Objavil/a Regional dne Nedelja, 20. november 2022

Za komentar na prve neuradne volilne izide smo poprosili tudi Gašparja Gašparja Mišiča. "V drugem krogu smo in zmagovalci bomo vsi. Predvsem si želim, da prebivalke in prebivalci občine ne dovolimo več, da gre razvoj mimo nas", je med drugim povedal Mišič. Več v spodnjem posnetku. 

Izjava Ggm

Objavil/a Regional dne Nedelja, 20. november 2022

Zanimanje za položaj piranskega župana je veliko. Leta 2018 je predstavnik Gibanja za občino Piran Đenio Zadković premagal osem protikandidatov, letos jih bo imel kar 12. Kdo so torej županski kandidati v Piranu in kaj obljubljajo? 

Letos ob Zadkoviću kandidirajo še Dušan Olaj, Andrej Korenika, Mihael Tomše, Manuela Rojec, Gašpar Gašpar-Mišič, Vojko Jevševar, Onelio Bernetič, Zlatka Olah, Kristijan Cerovac, Martel Antoni Santinni, Robert Fakin in Danilo Milharčič. Vsi med drugim obljubljajo ureditev mirujočega prometa z gradnjo garažnih hiš, zagotovitev stanovanj za mlade, ureditev obale in skrb za podeželje.

Gašpar Gašpar Mišič volilne rezultate pričakuje v svojem štabu v Portorožu, kjer ga je obiskala naša ekipa na terenu. Dan, pravi, je preživel krasno, v družbi družine in prijateljev, zdaj pa v volilnem štabu s svojo ekipo nestrpno pričakujejo prve rezultate. Meni, da je bila kampanja korektna, o izidih pa ni želel špekulirati, dejal je, da “glede na dosedanje izkušnje z volitvami v občini Piran nas nič ne sme presenetititi." Sprejel bo kakršenkoli rezultat, pričakuje pa, da bo tokrat na volitvah prevladal razvojni razum, zmagovalci volitev pa, da bodo občanke in občani, kajti cilj teh volitev je prav zadovoljstvo slednjih. Več v spodnjem prispevku. 

Naša ekipa je v Piranu obiskala štab Andreja Korenike in liste LAK, kjer je vladalo veselo vzdušje. Korenika je povedal, da je danes dan preživel z družino, zvečer pa se je pridružil svojim kolegom v volilnem štabu, kjer bodo počakali na prve rezultate. O volilni kampanji je povedal, da je "bila odlična, bila je super ekipa. Moram reči, da je bilo letos dosti boljše, kot pred štirimi leti, boljše vzdušje, večja podpora tako s strani moje ekipe kot tudi ljudi. Občani so nas bolje sprejeli, obiskali smo vse kotičke občine, se pogovorili z ljudmi. Ugotovili smo, da imamo veliko skupnega, da so ljudje nezadovoljni s trenutno situacijo in situacijo zadnjih let in bili smo iskreni, to kar govorimo, to verjamemo, tako bomo delali in zato verjamemo tudi na dober volilni rezultat." Več v spodnjem video posnetku. 

Štab Andreja Korenike

Objavil/a Regional dne Nedelja, 20. november 2022

Obiskali smo tudi volilni štab Socialnih demokratov in za komentar zaprosili županskega kandidata Dušana Olaja. Pravi, da je dan preživel sproščeno, čeprav prvič v življenju v takšnem pričakovanju. Kampanja se mu je bolj kot naporna, zdela zanimiva, opravili so veliko dela, Piran pa da bolj kot politika v tem trenutku potrebuje sposobnega menedžerja. Na vprašanje, kakšen rezultat pričakuje pa je dejal, da bo "vsak rezultat dober rezultat, računamo pa seveda na najboljšega." Več o tem, kar je povedal Olaj, si lahko ogledate v spodnjem video prispevku. 

Štab Socialnih demokratov Piran

Objavil/a Regional dne Nedelja, 20. november 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tashy |  20 .11. 2022 ob  21: 47
24
Očitno nas čaka še en mandat megle in/ali zanimivih delitev parcel
cazzimperio  |  20 .11. 2022 ob  21: 31
Bravo Geniotu.
Čestitke.