TAKŠNE BODO NAGRADE ZA ZDRAVNIKE, KI BODO CEPILI VEČ PACIENTOV: Med nalogami tudi promocija na domu

Slovenija

Ambulante družinske medicine bodo za spodbujanje precepljenosti prejele od 10 do 30 odstotkov dodatka od osnovne bruto plače. Do nagrajevanja bodo sicer upravičeni zgolj zdravstveni delavci v timih družinske medicine, ki bodo vsaj dve uri tedensko opravljali posebej določene naloge. Med njimi je opredeljena tudi udeležba v oddajah lokalnih medijev.

Med posebej določenimi nalogami je vlada opredelila pristop do posameznih bolnikov, promocija cepljenja proti covidu-19 in izvedba cepljenja v okviru referenčnih ambulant, sodelovanje pri aktivnostih v lokalnem okolju, kot so udeležba v oddajah lokalnih medijev, priprava članka za lokalni časopis, izvedba predavanja za razna društva ali udeležba na okroglih mizah na temo cepljenja, izvajanje cepljenja v okviru dneva odprtih vrat in promocija cepljenja ob sočasnem hišnem obisku.

Tisti timi, ki bodo dosegli, da se v enem mesecu cepi od 20 do 49 njihovih opredeljenih bolnikov ali da se pri opredeljenih bolnikih, starejših od 50 let, v posameznem mesecu cepi najmanj 10 do 19 bolnikov, bodo nagrajeni v višini 10 odstotkov od svojih bruto osnovnih plač.

Timi, ki bodo dosegli, da se v enem mesecu cepi od 50 do 79 njihovih opredeljenih bolnikov ali da se pri opredeljenih bolnikih, starejših od 50 let, v posameznem mesecu cepi najmanj 20 do 39 bolnikov, bodo nagrajeni v višini 20 odstotkov od svojih bruto osnovnih plač. Timi, ki jim bo uspelo k cepljenju v enem mesecu nagovoriti več kot 80 opredeljenih bolnikov ali vsaj 40 bolnikov, starejših od 50 let, pa bodo nagrajeni v višini 30 odstotkov od svoje bruto plače.

Dodatno nagrajevanje v obliki delovne uspešnosti iz naslova posebnega vladnega projekta lahko izvajalci uveljavljajo takrat, ko izkažejo vsaj 45 odstotkov opredeljenih bolnikov, cepljenih s prvim odmerkom, ali vsaj 55 odstotkov opredeljenih bolnikov, starejših od 50 let, cepljenih s prvim odmerkom.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Robert Cugelj je pojasnil, da je vrednost projekta ocenjena na okoli štiri milijone evrov. Ta znesek bo v celoti porabljen, če bodo k projektu pristopili vsi timi družinske medicine, ki bodo dosegli najvišjo možno nagrado v višini 30 odstotkov osnovne bruto plače.

Odzivi na odločitev vlade o projektu nagrajevanja so sicer različni. Zdravniki in medicinske sestre opozarjajo na svojo siceršnjo preobremenjenost, pomisleke imajo tudi o etičnosti takšnega nagrajevanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  23 .10. 2021 ob  18: 31
ZDRAVNIKI! A niste prisegli Hipokratu? Kje je vaša vest?
Lili |  23 .10. 2021 ob  18: 30
TAKOJ ZAHTEVATI ODSTOP MINISTRA ZA ZDRAVJE IN VSEH KLOVNOV IZ NIJZ! TO JE NAŠ DENAR!
Ištrijan |  23 .10. 2021 ob  13: 29
13
Ze tako dobivajo Covid dodatke, zdaj se poseben dodatek za izvajanje propagande za cepljenje. Se je razumljivo (ceprav v normalni druzbi ne bi smelo bit), da jim se kako ustreza, da te razmere trajajo v nedogled. Zdravniki se nikoli niso tako malo delali za nenormalno visoke in povsem neupravicene dohodke, z obzirom na to, da do zdravniki skoraj ne mores pridet.
Cloveku se res zagnujsi drzava, oblast in vsi tej, ki te denarce basajo v zep in so tiho! Zdravniki, res da po koncu jugoslavije vam gre v glavnem samo zato kje in koliko boste nagrabli....ampak zdaj ste res krepko presgli mejo nagravznosti in zavrznosti. PARAZITI
vseved |  23 .10. 2021 ob  12: 09
Zakaj Janša forsira cepljenje? Zato da krade medtem ko vi cvilite ko mala praseta !
vseved |  23 .10. 2021 ob  12: 05
Jih že vidim kako stojijo pred Mercatorjem, Tušem, Šparom in ponujajo cepljenje!
magik |  23 .10. 2021 ob  11: 55
12
Zdravniki in medicinske sestre opozarjajo na svojo siceršnjo preobremenjenost, pomisleke imajo tudi o etičnosti takšnega nagrajevanja.

Lopovi dobičkarski imajo POMISLEKE glede etičnosti, kar pomeni, da niso prepričani glede etičnosti!
ŽALOSTNO, DA NE VEDO, DA JE TO NEETIČNO! Najbrž jim je edina ovira javnost, ki jih bo obsojala.
SRAMOTA!
Bella |  23 .10. 2021 ob  10: 51
21
Mark Twain je nekoc rekel: "Samo dvoje je mozno: ali so toliko neumni, da ne vedo kaj delajo ali mislijo, da smo mi neumni in ne razumemo kaj delajo. Kaj poreci na to? Se en dokaz, da so "zdravniki" greznica te druzbe, lakomni na denar in zivijo po nacelu: nocem mrtvih, nocemo zdravih, hocemo nerazgledane in bolne!
Na pescico svojih kolegov, ki mislijo s svojo glavo zlivajo gnojnico, so jih osamili, vzeli licenco, proglasili za sarlatane ipd. Narava vse izravna, ziveti z mirno vestjo, pogledati vsakega v obraz, delati dobro - angeli v belem, koliko vas je takih?