TAKO BODO PRENOVILI HOTEL KOPER: Marca vrata odpira picerija Caprizza (FOTO)

Koper

Hotel Koper, ki ga je kupil domači podjetnik Aleš Piščanc, je od 1. oktobra zaprt zaradi prenove. Vrata naj bi odprl predvidoma v začetku junija. Bo pa Piščanc po načrtih v začetku marca odprl picerijo v prostorih, kjer je nekoč domovala knjigarna DZS. Prenova hotela bo okvirno stala 2,5 milijona evrov in trenutno iščejo gradbinca.

Aleš Piščanc

"Hotel je zaprt, v tem času teče prenova. Izpraznili smo ga in se pripravljamo na izbiro gradbinca. Računamo, da nam bo uspelo do poletne sezone. Rok je kratek, a se bomo zares potrdili, ker je za nas zelo pomembno, da ujamemo sezono," pravi lastnik Hotela Koper Aleš Piščanc.

Današnjo stavbo hotela je leta 1939 zasnoval arhitekt Federico Mazzoni kot šolo, a je gradnjo ustavila vojna. Konec štiridesetih let je arhitekt Edo Mihevc dobil nalogo, da jo preuredi v hotel, ki so ga pod imenom Hotel Triglav odprli na silvestrovo leta 1952. Leta 1954 so po načrtih Franceta Tomažiča dogradili modernistični blok in ga malce kasneje nadzidali. Zdaj se prenove loteva arhitekturni biro AKSL arhitekti.

Kot poudarja Piščanc, bodo ohranili Mihevčevo zapuščino – čeprav je ohranjenih zelo malo njegovih prvotnih elementov – in koncept hotela povezali z mestnim življenjem. Poudarek bodo arhitekti dali javnim prostorom, avli, kavarni s slaščičarno, avli, koktajl baru, restavraciji in novi piceriji. Obstoječo veliko teraso bodo ohranili in na strehi uredili novo.

Da bodo pridobili fitnes, spa center, konferenčni sobi in VIP restavracijo, bodo število sob v štirizvezdičnem hotelu s 65 zmanjšali na 60.

Že predvidoma v začetku marca v prostorih nekdanje DZS Piščanc odpira picerijo. "Odvisno, kako hitro bodo potekala dela, ker so roki zelo kratki, tudi za dobavo materialov," poudarja. In če je ime nove picerije že znano, Caprizza, pa je novo ime hotela še v povojih. "Ime hotela bomo še malce dodelali, imamo nekaj delovnih imen."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  16 .01. 2020 ob  19: 13
13
Bravo Božo, čim manj polen pod noge in čim več pozitivnih izkušenj.