STRAŠLJIV SPREHOD V MAREZIGAH: Pes preskočil ograjo in napadel

Kronika

Včeraj popoldan je v Marezigah pes napadel mimoidočega, so sporočili s koprske policijske uprave. Pes je preskočil ograjo, znotraj katere biva, in se zapodil proti moškemu, ki je takrat hodil mimo.

Slika je simbolična.

46-letnika je žival ugriznila v nogo, so še dodali na PU Koper. Lastnici psa so napisali plačilni nalog.

Deli novico:

Ko se psu odtrga, se mu odtrga zaprav |  22 .06. 2018 ob  00: 09
Jaz sem videl že desetletja nazaj, da se nam obeta pesokalipsa, in sedaj se začenja. Danes on, justri ti in pojutrišnjem jaz, en za drugim v ravni vrsti zdaj gremo proti krsti.
Calendula |  12 .06. 2018 ob  15: 24
Bogec,a psi se lahko sprehajajo,ljudje pa ne? Svasta!Jaz sem bila pred leti na sprehodu in je name skocil vecji pes,ki gaje na povodcu imela lastnica,ki sem jo srecala.Am se ji je iztrgal.Sem srcni bolnik,zato mi je od stahu postalo slabo in je ena druga gospa klicala resilca,una je sicer psa ukrotila in mi ni nic naredil,razen da sem padla,si raztrgala hlace in odrgnila nogo,ta lastnica pa kot da ni nic,je sla naprej s psom.
Lekaj |  23 .05. 2018 ob  10: 52
Če s psom ne znaš ravnati, če zanj nimaš časa, ga pač ne imej. Vedno je kriv lastnik in ne pes. Vsem tistim junakom pa, ki hodite naokrog z noži, začne se z živalmi, konča pa se z ljudmi...če je nož tvoja edina moč, je bolj žalostno. Če pa bi te napadel rotveiler ali kaj podobnega bi se polulal od strahu in ne bi imel niti časa pomisliti na nož...Da, edina rešitev je psihofizični test bodočega lastnika in dovoljenje za posedovanje psa in še posebno določenih pasem. Potem pa še obvezno zavarovanje, kot pri orožju ali pa pri avtomobilih npr. Imam izpit kategorije B. Torej ne smem voziti avtobusa. Poleg mene pa so zavarovani tudi vsi sopotniki... Pa malo več strpnosti in sočutja ne bi škodilo!
Bogec |  17 .05. 2018 ob  08: 41
To, da je pes preskočil ograjo res ni prav in je to odgovornost lastnika. Da pa je ugriznil sprehajalca pa..... Mogoče sta imela neporavnane račune. Tudi jaz imam že poln kufer sprehajalcev. Mimo mene tudi vedno nekdo lazi, izziva mojega psa, da potem laja in nas potem spravlja ob živce. Vemo mast, sprehajalci so že povsod. Samo čakam, da bo nekega dne nekdo hotel šetat po mojem dvorišču. Kaj narod res nima kaj za delat v življenju? Moje mnenje je, če sprehajalec nebi bil tam, ga pes nebi ugriznil.
Ualalala |  17 .05. 2018 ob  03: 54
Je pa dosti netnih comp frajerjev......sam stihal bi......
Zunaj pa pussyji:)
valedatigauvale |  17 .05. 2018 ob  00: 50
Jaz nosim nož skoraj vedno, ker sem istrijan. Ampak vidim, da se je začelo mešat tudi psom, ne samo ljudem......
Izolano  |  16 .05. 2018 ob  22: 05
Te nevarne pasme ce napadejo ena stihada ni dovolj!!! Mora bit serija stihad!! Da pade dol.
folk |  16 .05. 2018 ob  21: 37
Mislim da bo treba zacet nosit noze in podobno saj lastniki neznajo vec poskrbet za svoje pse da se normalno vedejo. Mene da napade ga zastiham pa naj me tozijo vsa mozna drustva proti mucenju zivali. Pol pa se lastnika fajn spleskat .
zoran13 |  16 .05. 2018 ob  21: 11
Eno od več vprašanj ki se odpirajo je, kdo bo sedaj plačal zdravljenje v bolnišnici in poškodbe zdravja, trajne posledice ter medicinsko rehabilitacijo? Veliko je tudi odvisno od vrste psa?

POSEST ŽIVALI
(1)
Zavarovanje krije odgovornost vsakokratnega imetnika (lastnika, čuvaja, oskrbnika, jahača), ki ima na skrbi žival, ki je navedena na polici.
(2) V primeru naslednjih pasem psov: American Staffordshire Terrier, Bullterrier, Pit Bull Terrier, Staffordshire Bullterrier, Rotweiler, Doberman kakor tudi križanci med temi ali križanci teh z drugimi pasmami, zavarovalno kritje ni podano, če se ugotovi, da ob uporabi nagobčnika, do škodnega dogodka ne bi prišlo.
Izola  |  16 .05. 2018 ob  17: 51
Zato jaz nosim noz z sabo ze 25 let! Neglede ali bo mene ugriznu ali koga drugega mu odrezem komplet glevo dol!!!
@BOBO |  16 .05. 2018 ob  17: 50
Xe Xe, ko že o krvoločnosti, sadizmu in podobnem ... deklarirani mizogin Schopenhauer je imel pudlja ... ... ( pertinentno vprašanje: kadar je bil po sili razmer primoran srečati se s še kakšno posebej odiozno baburo, ... a mu je na jezik popreje prilimal sirkov papir, preden ga je prepustil v varstvo ?... ... :-))
še enkrat: |  16 .05. 2018 ob  17: 39
kratenja svobode brez jasnih in utemeljenih medicinskih indikacij se dogajajo SAMO ŠE v t.im. zdravstvu fašističnih držav !!... ( v Italiji, ki NI fašistična država tako npr. 'legge 180 - Basaglia', et cetera !... )
1