STEČAJ DELMARJA: Izplačila upnikom predvidoma do konca februarja

Izola

Za zdaj ni bilo pritožb na načrt poznejše prednostne razdelitve v stečajnem postopku izolskega Delmarja, tako da stečajni upravitelj Andrej Marinc ocenjuje, da bo upnikom denar lahko razdelil še pred koncem februarja. Stečaj sicer po njegovih ocenah poteka kar hitro.

V Obalnem sindikatu delavcev trgovine, ki je bil reprezentativni sindikat v Delmarju, so sicer pred časom izrazili pričakovanje, da bodo prednostni upniki v celoti poplačani še pred poletjem. Obenem so opozorili, da so pri poplačilih prednostnih terjatev bogato poplačani vodilni in vodstveni kadri, "ki so vsaj moralno 'krivi' za propad podjetja". Tako bo zadnji direktor podjetja Iztok Palčič samo sedaj dobil izplačanih več kot 10.000 evrov, so zapisali. Marinc priznava, da je kritika sindikata na mestu, a dodaja, da bi bilo treba ta problem rešiti drugje.

Do prvega poplačila 30 odstotkov priznanih prednostnih terjatev prednostnim upnikom je prišlo oktobra, v začetku tega meseca pa je bil na Ajpesu objavljen načrt poznejše prednostne razdelitve, ki predvideva izplačilo dodatnih 30 odstotkov priznanih prednostnih terjatev.

Rok za pritožbe upnikov se je medtem iztekel, kot je v sredo navedel Marinc, pa pritožb zaenkrat ni bilo, vendar bo treba počakati še nekaj dni, da bo načrt postal pravnomočen, nakar bo sledila še vložitev končnega načrta. "Ocenjujem, da bom denar lahko razdelil še pred koncem februarja," je pristavil stečajni upravitelj.

Sicer pa Marinc meni, da stečaj poteka kar hitro. Zdaj mora unovčiti še preostanek premoženja izolske družbe ter razdeliti denar

 

Deli novico: