SRHLJIVI TRENUTKI NA LUKSUZNI KRIŽARKI PRED NORVEŠKO OBALO: Ponoči uspeli zagnati motorje (VIDEO)

Svet

Luksuzni turistični križarki, ki se je v soboto znašla v velikih težavah v razburkanem morju pred obalo Norveške, je ponoči vendarle uspelo znova zagnati motorje in jo bodo lahko odvlekli v pristanišče, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili norveški reševalci.

Križarki Viking Sky s 1300 potniki na krovu, večinoma ameriškimi in britanskimi turisti, so kaka dva kilometra od kraja More og Romsdal odpovedali motorji, na kar jo je začelo gnati proti skalnati obali. Reševalci so poskušali evakuirati potnike, kar pa jim je oteževalo razburkano morje z več kot sedemmetrskimi valovi.

Evakuacija s helikopterjem sicer še poteka, a so doslej uspeli rešiti le okoli 338 ljudi. Policija je sporočila, da so morali 17 ljudi prepeljati v bolnišnico, še poroča AFP.

Križarki je potem ponoči vendarle uspelo zagnati tri od štirih motorjev, kar pomeni, da se bo lahko izognila nevarnim čerem, je sporočila norveška obalna straža.

Ladja zdaj počasi pluje v varnejše vode, vlačilec pa naj bi ji potem pomagal vpluti v pristanišče Molde, ki leži okoli 500 kilometrov severozahodno od Osla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija