SPREMEMBA NA PARKIRIŠČU POD SLAVNIKOM: Parkiranje bo ob vikendih plačljivo, a po simbolični ceni

Koper

Parkirišče v Podgorju, na katerem svoje avtomobile parkirajo večinoma pohodniki na Slavnik in okoliško hribovje, bo od jutrišnjega dne plačljivo. Pobuda za uvedbo plačljivega parkiranja je prišla s strani Krajevne skupnosti (KS) Podgorje in Agrarne skupnosti Podgorje. Za celodnevno parkiranje ob vikendih bo treba odšteti simboličen en evro.

V Mestni občini Koper si v okviru urejanja področja mirujočega prometa prizadevajo uporabnikom zagotavljati urejena parkirna mesta v okolici javnih storitev. Dosedanje izkušnje kažejo, da se določen red vzpostavi tako, da so parkirna mesta plačljiva. To je bil tudi ključni razlog, da so se tako na občini kot tudi na Marjetici Koper odločili, da v Podgorju na pobudo tamkajšnjih krajevne in agrarne skupnosti vzpostavijo plačljiv parkirni režim, a le ob vikendih.

Parkirišče bo obratovalo vse dni v letu. Od ponedeljka do četrtka bo parkiranje na njem brezplačno, medtem ko bo parkiranje od petka od 00.00 do nedelje do 23.59 plačljivo. Za celodnevno parkiranje za tekoči dan do 23.59 bo treba odšteti en evro. Plačilo bo možno na parkirnem avtomatu na vhodu na parkirišče in prek aplikacije ParkMeWise ter sistema SMS-parking (cona KP36).

Poleg tega bo za uporabnike parkirišča veljal tudi drugačen parkirni režim. Na intervencijski poti in makadamskem delu parkirišča ob količkih parkiranje ne bo več dovoljeno. Parkiranje bo mogoče samo za osebna vozila in na označenem travnatem delu parkirišča. Nadzor nad plačilom parkirnine bodo izvajali komunalni nadzorniki Marjetice Koper, ki bodo prisotni tudi prvi vikend obratovanja za pomoč uporabnikom, predvsem s promocijo uporabe storitve SMS-parkiranja, ki je prijazna do okolja in trajnostno naravnana.

Deli novico: