ŠOKANTNA ZGODBA BRALKE: Začelo se je z nespodobnim povabilom, sledilo je divje zasledovanje po zaledju Kopra

Kronika

Bralka, ki želi ostati anonimna, se je na naše uredništvo obrnila z zgodbo, s katero želi opozoriti javnost na previdnost. Po njenem pripovedovanju je bila minulo soboto udeležena v dogodku, ki jo je upravičeno prestrašil. V zaledju Kopra jo je neznanec sprva povabil, naj gre za denar z njim, ko je odklonila, pa jo je začel zasledovati. Dogodek že preverjajo na koprski policijski upravi.

Kot pripoveduje bralka, opravlja delo taksistke. V soboto popoldne se je odpeljala k stranki v Boršt, taksi ustavila ob cesti pri hiši in vklopila vse štiri smernike ter čakala. Mimo je pripeljal moški s starejšim modelom srebrnega Ford mondeo, se ustavil bočno ob taksiju in odprl okno. Pripovedovalka, ki se je v tem trenutku po telefonu pogovarjala z možem, je tudi sama odprla okno in moškega nagovorila s "Prosim?". Sledil je šok. Moški ji je namreč odgovoril: "Pojdi z mano, dam ti sto evrov."

Bralka pravi, da je v šoku le odgovorila "ne", neznanec pa naj bi ji nato s stisnjenimi zobmi namenil kletvico. "Seveda sem se ustrašila, zaprla šipo, takoj v prvo in gas," pripoveduje bralka, moški pa naj bi jo nato začel zasledovati. Pripovedovalka je bila ves čas na liniji z možem, obvestila sta policijo, a naj bi bile vse patrulje v tistem trenutku zasedene, so ji pa svetovali naj zavije proti Kopru, proti policijski postaji. Ker je moški za njo vijugal, ji v vzvratnem ogledalu ni uspelo razbrati njegovih registrskih tablic.

Pred Marezigam je po bralkinih navedbah nasproti pripeljal njen mož, zamenjala sta avtomobila, nato se je on odpeljal za Fordom, ki je vmes pripeljal mimo, a ga ni izsledil. Kot še pravi bralka, se je na naše uredništvo obrnila z namenom, da svojo zgodbo deli z drugimi.

Prijavo je podala tudi na policijo, kjer so nam dogodek potrdili, zaradi zaščite žrtve in interesa preiskave pa nam tam dodatnih informacij o zadevi zaenkrat niso mogli podati. Ali gre za kaznivo dejanje, zaenkrat še niso potrdili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  05 .07. 2022 ob  20: 48
Ko bodo pa zaceli merit alkoholiziranost na cestah bodo pa vsi nergali kaj je treba policajem hodit delat.
Se hitro zameris ljudem
nylarazgotra |  04 .07. 2022 ob  15: 14
58
Krasno, nočem biti nesramna ampak ko je gospa najbolj potrebovala pomoč so bile patrulje zasedene. Kaj pa če bi norec poskušal z avtom jo poriniti ven iz ceste? Upam vseeno da je bilo nekaj ljudi v okolici tako da bi lahko. gospa zakričala in se zatekla k nekomu na cesti. To so zelo resne zadeve, in kot občanka mislim da bi morale v trenutku patrulje skočiti na pomoč in pustiti obravnave okoli kršenja javnega reda in miru. Kaj se dogaja z Obalo kjer nič več ne funkcionira kot bi moralo? Niti zdravstvo, to je že zdavnaj odpovedalo , in vidim niti policija! Imamo zares tako malo kadra ali so slabo organizirani?