SODBA ZA MONSTRUOZNEGA OČETA IZ ZAGREBA: Svoje tri otroke umoril, ker po smrti "ni želel biti sam" (VIDEO)

Kronika

Avstrijec Harald Kopitz je v torek na zagrebškem sodišču priznal krivdo za umor svojih treh otrok septembra lani v Zagrebu. Sodišče ga je obsodilo na skupno 50 let zaporne kazni.

Za posamezni umor je sodišče Haralda Kopitza obsodilo na 27 let zapora ter mu izreklo skupno zaporno kazen 50 let, kar je tudi najvišja možna zaporna kazen na Hrvaškem.

Njegov odvetnik je dejal, da se bo na sodbo pritožil. Kopitz po pravnomočnosti sodbe ni izrazil želje, da bi prestajal kazen v Avstriji, poroča 24sata.

Spomnimo, Kopitz je 24. septembra 2021 okoli 22. ure v luksuznem stanovanju v zagrebški četrti Mlinovi, kjer je bival s svojimi tremi otroki, vse tri umoril. Najprej jim je dal uspavalne tablete, nato pa jih je zadušil. Dva otroka sta bila v času zločina stara sedem, eden pa štiri leta. Nato je poskušal storiti samomor, a neuspešno.

Motiv za grozljiv zločin naj bi bil, da ni želel umreti sam. Nekoč uspešen poslovnež je namreč ostal brez dela in stanovanja ter ni videl izhoda iz slabe situacije, v kateri se je znašel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija