OČE, KI JE UMORIL SVOJE TRI OTROKE, SPREGOVORIL: Želel je, "da bi bili z njim ob njegovi smrti"

Kronika

Policija je sinoči okoli 19.45 aretirala Haralda Kopitza, ki je osumljen, da je v noči s petka na soboto umoril svoje tri otroke, nato pa poskusil soditi tudi sebi. 

Spomnimo, v noči s petka na soboto so policisti v luksuznem stanovanju na severu Zagreba našli mrtve tri otroke in njihovega očeta, ki je poskusil storiti samomor. Policisti sumijo, da je sedemletna dvojčka, deklico in dečka, ter štiriletnika umoril njihov oče. Slednji se je, kot smo že poročali, pred zločinom poslovil na Facebooku. 

Kopitza so v kritičnem stanju najprej prepeljali v zagrebško bolnišnico, kjer je bil ves čas pod policijskim nadzorom, nato pa so ga premestili v Psihiatrično bolnišnico Vrapče, od koder so ga odpustili, saj so ocenili, da nadaljnja hospitalizacija ni potrebna. Nato so ga odpeljali na zaslišanje v kriminalistično policijo.

Harald Kopitz

Avstrijec, ki je osumljen, da je v zagrebških Mlinih ubil svoje tri svoje otroke, je včeraj v bolnišnici spregovoril o motivih pošastnega zločina, poroča index.hr. 

Dejal je, da mu je težko, pa tudi, da mu je žal, da je še živ. Kopitz je povedal, da je že dolgo brez dela in da se je trudil poiskati zaposlitev, a je bilo iskanje neuspešno. Kot je dejal, je ostal tudi brez stanovanja in ni imel več kam iti. To naj bi bil tudi motiv za njegov zločin.

V bolnišnici je še povedal, da se je odločil vzeti svoje življenje, pred tem pa tudi končati življenje svojih otrok, da "ne bi bil sam, ampak da bi bili njegovi otroci z njim ob njegovi smrti".

Otrokom naj bi dal uspavalne tablete, nato pa jih zadušil, kar je v pogovoru z zdravniki potrdil tudi Kopitz. Obdukcija trupel umorjenih otrok je sicer končana, vseeno pa še izvajajo dodatne toksikološke preiskave, da bi ugotovili, na kakšen način so otroci umrli – zaradi tablet ali zaradi zadušitve.

Trojni morilec lastnih otrok je v bolnišnici dejal, da bo, če bo imel priložnost, znova poskusil narediti samomor.

Opisal se je kot občutljivo, a tudi nesramno osebo. Povedal je, da se je v zadnjih treh mesecih počutil žalostno, depresivno in zapuščeno, v zadnjih dneh pa obupano. Dodal je, da ne vidi več izhoda iz situacije. Kot poroča index.hr, so reševalci v noči s petka na soboto ob Kopitzu našli kar pet škatel različnih tablet.

Na zaslišanju pred kriminalisti se je Kopitz branil z molkom, je pa v relativno stabilnem psihičnem stanju, je pojasnil njegov odvetnik Marko Ivica.

Dodal je, da naj bi medicinsko izvedenstvo ugotovilo Kopitzovo psihofizično stanje v času zločina. Po zaslišanju na okrožnem državnem odvetništvu, bodo proti Kopitzu na podlagi policijske kazenske prijave sprožili preiskavo o umoru otrok, tožilstvo pa bo od preiskovalnega sodnika zahtevalo odreditev pripora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  28 .09. 2021 ob  17: 29
"ušmeken" psihopat, preoblečen v veštit , kravato ,uro...kmeti s kmečko pametjo so zakon