Slovenska podjetja se bodo danes predstavila Škodi

V luči prizadevanj gospodarske diplomacije in odpiranja vrat slovenskim podjetjem v tujini bo danes v prostorih proizvajalca avtomobilov Škoda na Češkem potekal dan slovenskih dobaviteljev v Škodi. Na njem bo sodelovalo 17 slovenskih podjetij.

Poglobitev sodelovanja slovesnkih podjetij

Namen dogodka je predstavitev in poglobitev sodelovanja slovenskih podjetij s področja avtomobilske industrije s podjetjem Škoda Auto, največjim proizvajalcem avtomobilov in največjim proizvodnim podjetjem v srednji Evropi. Škoda, ki deluje v okviru skupine Volkswagen, v tovarni v kraju Mlada Boleslav pri Pragi zaposluje skoraj 20.000 ljudi.

Medtem ko je Volkswagen najpomembnejši partner slovenskih podjetij, pa do sedaj slovenska podjetja s Škodo praktično niso sodelovala.

Organiziran dan slovesnkih dobaviteljev v Škodi

Za obisk slovenskih podjetij v Škodi se je s ciljem vzpostavitve poslovnega sodelovanja dogovorilo slovensko veleposlaništvo v Pragi. V sodelovanju z Avtomobilskim grozdom Slovenije in agencijo Spirit bo tako danes organiziran dan slovenskih dobaviteljev v Škodi.

Dogodka se bo udeležilo 17 slovenskih podjetij, ki bodo predstavnikom Škode predstavila svoje proizvode in rešitve, organizirani pa so tudi vnaprej dogovorjeni sestanki s predstavniki Škodinih posameznih nabavnih oddelkov.