SLOVENIJA V UKRAJINO POŠILJA PREDSTAVNIKA MORSA: Tonin vesel, da "imamo na obrambnem ministrstvu pogumne ljudi"

Slovenija

Obrambni minister Matej Tonin je danes komentiral poročanje nekaterih medijev, da naj bi Slovenija na diplomatsko misijo v Ukrajino poslala predstavnika obrambnega ministrstva. Kot je dejal, je vesel, da imajo na Morsu "pogumne ljudi, ki so pripravljeni tvegati, da bi pomagali ukrajinskemu ljudstvu".

Tonin je ob robu predvolilnega dogodka NSi glede diplomatske misije, ki jo Slovenija pošilja v Ukrajino, dejal, da "bo to jasno sporočilo Ukrajincem, da verjamemo v njihov uspeh". Dodal je, da neposredna komunikacija in izmenjava stališč lažje poteka v živo.

V odgovoru na novinarsko vprašanje je komentiral tudi poročanje nekaterih medijev, da naj bi Slovenija na diplomatsko misijo v Ukrajino poslala predstavnika obrambnega ministrstva. "Jaz sem zgolj vesel, da imamo na Morsu pogumne ljudi, ki so v teh časih pripravljeni tudi tvegati, da bi pomagali ukrajinskemu ljudstvu in celotni Evropi, da pride do miru," je dejal Tonin. O bolj konkretnih podrobnostih glede misije pa obrambni minister ni podal odgovora.

"Ko bodo vsi postopki zaključeni, boste obveščeni tudi o vseh detajlih in imenih. Gre za diplomatsko misijo, kjer ima vodilno vlogo ministrstvo za zunanje zadeve, ki mora pripraviti ustrezne postopke, te pa na koncu potrdi vlada," je še pojasnil Tonin.

Portal 24ur je pred tem poročal, da naj bi vlada danes na dopisni seji sprejela sklep, s katerim bi v Ukrajino poslali ekipo diplomatov prostovoljcev, ki pa naj bi prihajala z ministrstva za obrambo. Časnik Delo pa je ob tem neuradno poročal, da naj bi začasni odpravnik poslov v Ukrajini postal brigadir Slovenske vojske Bojan Pograjc, trenutno državni sekretar v kabinetu predsednika vlade.

Da bo Slovenija predvidoma v tem tednu v Ukrajino poslala svojega diplomatskega predstavnika z ekipo, je prek Twitterja v nedeljo napovedal premier Janez Janša. Zunanji minister Anže Logar je v ponedeljek to potrdil in napovedal, da bo Slovenija v Kijev poslala odpravnika poslov. Več naj bi bilo po njegovih besedah znanega šele, ko bo ta že prevzel svoje dolžnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .03. 2022 ob  07: 51
pogumni tonin v beli srajci ,v prvi bojni vrsti, z belo zastavo....v krščanski maniri se zelo veseli vojne
Hiphop |  23 .03. 2022 ob  17: 27
Debil nemaren od Tonina! Bolj ritolizniško se ne da a? Gnoj gnil smrdljivec nemaren!
Istriano |  23 .03. 2022 ob  16: 28
Italija recimo ni svojih diplomatov nikoli umaknila iz Ukrajine.
vseved |  23 .03. 2022 ob  16: 23
Tonin bi moral prvi oditi v Ukrajino, ne pa da se kiti z tujim perjem! Hinavec cerkovniški!