SLOVENEC POSKRBEL ZA NEVAREN ŠOV MED UMAGOM IN SEČOVLJAMI: Policistom ni preostalo drugega, kot da razbijejo steklo

Kronika

Policisti iz Umaga so sprožili kriminalistično preiskavo in potrdili sum, da je 41-letni slovenski državljan storil kazniva dejanja grožnje, nepremišljene vožnje in prisile zoper uradno osebo.

Potem ko so policisti prejeli prijavo 40-letnega hrvaškega državljana, da mu je v popoldanskih urah 31. avgusta v Bašaniji 41-letnik grozil, da ga bo ubil, so policisti osumljenca 1. septembra v omenjenem kraju tudi našli.

Moški je zavrnil sodelovanje s policisti, zanikal svojo identiteto in se zaklenil v avtomobil znamke Renault s slovenskimi tablicami. Zapeljal se je proti policijskemu vozilu, ki ga je bil policist prisiljen premakniti, nato pa se odpeljal proti Umagu in proti meji s Slovenijo, poroča portal Glas Istre.

Storilec je z begom ogrozil varnost drugih udeležencev v prometu in storil več hudih prometnih kršitev. Skozi naselje se je peljal s hitrostjo več kot 100 km/h, prehitel kolono vozil, večkrat nepravilno prehitel v slepih ovinkih in na koncu zavrnil preizkus alkoholiziranosti.

Storilec je ob prihodu na Mejni prehod Sečovlje še naprej vztrajal z nazakonitim vedenjem. Želel je prestopiti državno mejo, ne da bi opravil mejno kontrolo, znova zaklenil vozilo, dodal plin in pri tem ni hotel upoštevati navodil policije.

Policisti so zato na avtomobilu razbili steklo in 41-letnika s prisilnimi sredstvi odpeljali na policijsko postajo. Moški se je v incidentu lažje poškodoval. Po končani kazenski preiskavi so 2. septembra popoldne osumljenca odpeljali v enoto za pridržanje istrske policijske uprave, še piše istrski portal. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  04 .09. 2021 ob  08: 00
10
"Moški se je v incidentu lažje poškodoval.". Res škoda. Da se je samo lažje poškodoval.