ŠKANDAL NA ELITNI KRŠČANSKI ŠOLI: Poročena profesorica spala z najmanj petimi učenci

Svet

Poročena profesorica zgodovine je spala z najmanj petimi učenci krščanske šole v Republiki Južna Afrika, je razkrila preiskava.

Razkrili so, da je 30-letna Fiona Viotti, nečakinja nekdanjega južnoafriškega trenerja ragbija Nicka Malletta, med letoma 2013 in 2019 spala z najstniki v eni izmed najelitnejših šol v Cape Townu. Šola je sprožila preiskavo, potem ko je 18-letni učenec trdil, da je bil z njo vpleten v intenzivno spolno življenje, ko pa je poskušal končati razmerje, pa naj bi postala manipulativna.

Viottijeva, ki je bila tudi trenerka vaterpolske ekipe, je v službi dala odpoved le nekaj dni pred objavo obtožb. Preiskovalci so ugotovili, da je z učenci spala najmanj šest let.

Afere naj bi se dogajale že pred poroko z 32-letnim Pavom Viottijem leta 2018. Viottijeva naj bi snemala tudi eksplicitne posnetke, ki so krožili po šoli in spletu, vendar preiskovalci niso uspeli izvedeti, komu jih je prvotno pošiljala.

Čeprav se špekulira, da Viottijeva ni kršila nobenih zakonov, bi jo lahko študenti, s katerimi je spala, zasebno tožili.

Odkar je škandal prišel v javnosti, se ni oglasila, njen odvetnik pa je pred tem dejal, da obiskuje psihiatra. Tudi njen mož, ki se je že ločil od nje, afere ni želel komentirati. Sicer pa je njen oče učitelj zgodovine na tej šoli, kjer trenira tudi ekipo ragbija, medtem ko je bil njen dedek nekdanji ravnatelj šole.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .12. 2019 ob  20: 14
16
Kot da je krščanska šola kaj več od laične.