POŠKODOVANE V EKSPLOZIJI ODPELJALI V UKC: Enega od otrok že odpustili v domačo oskrbo, ostali ostajajo (FOTO, VIDEO)

Kronika

Vseh šest poškodovanih v današnji eksploziji plina v Britofu pri Kranju so oskrbeli v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC). Kot je v večerni izjavi pojasnil dežurni travmatolog Marko Jug, so vsi zunaj življenjske nevarnosti in ne potrebujejo intenzivne terapije. Enega od otrok so tudi že odpustili v domačo oskrbo.

Poškodovani imajo opekline po izpostavljenih delih telesa. Pri tistih, ki ostajajo v bolnišnici, se trudijo, da te ne bi pustile dolgotrajnih posledic. Kot je povedal Jug, bodo po prvi obravnavi opeklin lahko po potrebi sledili tudi operativni posegi. Zaradi varovanja osebnih podatkov podrobnejših pojasnil ni podal.

Pri gasilskem domu v Britofu pri Kranju je prišlo do eksplozije plina. Poteka evakuacija iz okoliških objektov. Prebivalce prosimo, da upoštevajo navodila gasilcev in ne uporabljajo odprtega ognja.

Posted by Gasilsko reševalna služba Kranj / Fire & rescue service Kranj on Tuesday, December 3, 2019

V naselju Britof pri Kranju je popoldne eksplodiral plin. Eksplozija naj bi se zgodila v vodnem jašku na lokalni cesti. Med poškodovanimi sta dva delavca, ki sta v jašku opravljala dela, in štirje otroci, ki so bili v bližini.

Po eksploziji so sicer evakuirali 76 bližnjih stanovalcev, ki pa so se že vrnili na svoje domove. Še vedno pa velja opozorilo občanom, naj ne uporabljajo odprtega ognja. Če zaznajo vonj po zemeljskem plinu, pa naj pokličejo 112.

????️Evakuirani stanovalci so se zaceli vracati na domove, pri cemer bodo gasilci v vsakem objektu preverjali prisotnost plina. ‼️Cesta od trgovine Mercator v Britofu do glavnega krizisca Britof-Predoslje ostaja zaprta do nadaljnjega. ‼️Ce zaznate vonj po zemeljskem plinu, takoj klicite 113. ... ????Zaradi intervencije do nadaljnjega zaprt del naselja Britof in Predoslje v Mestna občina Kranj. Zaznana visoka koncentracija plina. Vključno s krajem Milje občani ❌ne uporabljajte odprtega ♨️????ognja.

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Tuesday, December 3, 2019

Kriminalisti bodo z ogledom nadaljevali v sredo, policisti pa ostajajo na kraju dogodka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija