SENICA: obtožbe v zadevi Delamaris brez razloga

Izola

Odvetnik Miro Senica je v odzivu na poročanje POP TV, da je specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnico zoper njega, ker da je pri svetovanju pri nakupu delnic Delamarisa k zlorabi položaja napeljeval nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, s čimer naj bi pridobil 1,35 milijona evrov, zapisal, da za obtožbo ni nikakršnega razloga.

"Da za obtožbo ni prav nikakršnega razloga, se je izkazalo tudi tekom preiskave, v okviru katere so številne priče in strokovnjaki, med njimi tudi tisti, ki jih je postavilo sodišče, potrdili, da s poslom ni bilo nič narobe in da Vegrad ni bil oškodovan," je danes zapisal Senica.

"Nasprotno, pokazalo se je, da je bil posel za Vegrad zelo donosen. Vse to se bo potrdilo tudi v nadaljnjem postopku," je prepričan odvetnik.

Odvetniku očitali pranje denarja

POP TV je v ponedeljek poročal, da Senici poleg napeljevanja k zlorabi položaja pri nakupu delnic Delamarisa očitajo tudi pranje denarja.

Za svetovanje pri nakupu delnic Delamarisa naj bi Vegrad plačal 1,35 milijona evrov, denar pa naj bi končal pri Senici. Tovšakova je obtožena zlorabe položaja, ker naj bi plačala fiktivne storitve in oškodovala Vegrad.

Čeprav je bila sprva med osumljenimi pranja denarja tudi odvetnikova hči Maruša Senica, je zdaj ni med obtoženimi, mora pa vseeno vrniti nezakonito pridobljeno premoženjsko korist, to je 1,35 milijona evrov, je še poročal POP TV.

Za obtožbe izvedel iz medijev

"Nisem presenečen, da smo o obtožbi izvedeli iz medijev, saj je to stalna praksa tožilstva. Poteza tožilca Stanislava Pintarja je bila sicer pričakovana, saj je pred dvema letoma s hišnimi preiskavami naredil prevelik medijski cirkus, da bi se sedaj lahko umaknil," je ocenil Senica.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so sicer aprila 2013 v preiskavi zlorabe položaja in pranja denarja hišno preiskavo opravili tudi v odvetniški hiši Senica, pri čemer so pridržali odvetnika in njegovo hči.

Deli novico:

ma dej |  14 .07. 2015 ob  22: 18
Že po faci se mu vidi da bi anka svojo mater prodal... lugaro in ladrun mu piše na čelu...
saj res |  14 .07. 2015 ob  17: 12
kako je kaj z roko gospoda Senice, upam da je operacija v Švici res dobro uspela in da ne čuti posledic
Cromaris |  14 .07. 2015 ob  14: 14
https://www.youtube.com/watch?v=KBp2AGvT9sA
how how |  14 .07. 2015 ob  13: 15
how houuuuu
Lopovi Delamarisa na Svobodi |  14 .07. 2015 ob  12: 53
Delamaris 1879..... danes pa Pivka 2015... Pivka ima kljub stroškom izgradnje novih obratov in ostalega s tem poslom DOBIČEK !

Tovariša Senico, Hildo, Mavra, Orla, Pečanovo, Klokota in ostalo bando kriminalcev je potrebno poslat na Kitajsko, da jim tam primerno sodijo... ne sodijo , da jih tam primerno kaznujejo.
Sojenje je v takih primerih popolnoma nepotrebno.


pips |  14 .07. 2015 ob  11: 02
...kakšno kost treba vreči folku da lahko mrhovinarji te države uživajo naprej.
ni varijante |  14 .07. 2015 ob  10: 11
da za bjondo zmanjka belega........
BALDORIJA |  14 .07. 2015 ob  09: 25
...an pravjo Gvido, da bo ljetos strašno huda zima,
zna bet, da tudi zate hmali pride cajt kolin.