ŠE ENA ODLIČNA UVRSTITEV: Anže Lanišek v Oslu na stopničkah

Svet

Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande (271,2 točke) je zmagovalec današnje tekme svetovnega pokala v Oslu, tretje in obenem zadnje iz serije turneje raw air. Zelo dobro je spet nastopil najboljši Slovenec to zimo v pokalu Anže Lanišek (267,1), ki je s sedmega mesta po prvi seriji napredoval na končno drugo.

Zmagovalec turneje surovi zrak pa je po današnjem tretjem mestu (266,9 točk) postal Avstrijec Stefan Kraft.

Novo uvrstitev med najboljšo deseterico je spet vknjižil Cene Prevc (262), ki je bil po polovici tekmovanja na Holmenkollnu na 15. mestu, na koncu pa se je povzpel na šesto. Timi Zajc (254,2) je z 20. v finalu napredoval na rob deseterice, 11. mesto, Domen Prevc (236,9) na 24., Žiga Jelar pa na 28.

Brez finala je od Slovencev danes ostal Lovro Kos na 37. mestu, brez nastopa na današnji tekmi pa Anže Semenič, ki se ni prebil med 50 skakalcev.

S turnejo surovi zrak se je za karavano svetovnega pokala končala sezona na skakalnicah, zdaj se skakalci selijo na letalnice.

Že prihodnji konec tedna jih v Vikersundu čaka svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, nato se selijo na letalnico v Oberstdorf, za konec pa jih čaka še tradicionalni finale sezone v Planici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija