ŠČURKOM BO V IZOLI ODKLENKALO: Prihodnji teden na vrsti dezinsekcija

Izola

S ponedeljkom se bo na območju občine Izola pričela dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja. Po naročilu Komunale Izola jo bo izvedel koprski Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

Dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja se bo na območju občine Izola izvajala med 21. in 25. majem. Gre za učinkovit način odpravljanja težav s škodljivimi insekti, najpogosteje ščurki, ki se zadržujejo tudi v kanalizacijskih vodih. Dezinsekcija, ki jo bo po naročilu Komunale Izola izvedla koprska enota Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), se bo izvajala z obrizgavanjem jaškov in toplim zamegljevanjem jaškov in cevi javne kanalizacije.

Fotografija je simbolična. 

Da bi dosegli čim večji učinek dezinsekcije, na izolski komunali vsem občanom priporočajo, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo internih kanalizacijskih omrežij in priključkov iz stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov v zasebni lasti, kot tudi večstanovanjskih objektov. Storitev je možno naročiti neposredno pri NLZOH, na telefon 041 623 299, ali pri katerem od ostalih pooblaščenih izvajalcev dezinsekcije.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo dezinsekcije, bo termin izvedbe spremenjen, Komunala Izola pa vas bo o tem naknadno obvestila. Za morebitne dodatne informacije so dosegljivi na telefon 05 66 34 950 ali 05 66 34 935.

Deli novico: