ŠAVKO ZAŠČITIL NOVINARKO: "Gre za grob napad na naše delo"

Koper

Napad, ki se je zgodil v petek, ko so na sedežu Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) potekale volitve, še vedno odmeva. S ŠOUP so sporočili, da se jim zdi nenavadno, da je deset minut pred incidentom na volišče prišla novinarka Radia Koper, ki se po njihovih navedbah ni želela odstraniti in je poklicala skupino posameznikov. Zato sumijo, da je bil dogodek namerno zrežiran in dogovorjen. Oglasil se je urednik Radia Koper Andrej Šavko, ki je takšne navedbe ŠOUP označil za laž in grob napad na novinarsko delo.

Šavko je navedbe ŠOUP ostro obsodil. Kot je dejal, so na Radiu Koper spremljali dogajanje v zadnjih tednih do volitev in dali pri tem besedo vsem vpletenim stranem. Tudi na dan volitev so pripravili prispevek in se na sestanku redakcije dogovorili, da bo volilni dan spremljali.

"Novinarka je dobila informacijo, da skupina študentov pripravlja protest. V tistem trenutku ni vedela, za kakšno obliko protesta so se študentje odločili in kaj natančno nameravajo storiti. Skupaj z urednico informativnega programa sta se dogovorili, da bo odšla na teren in preverila dogajanje," navaja Šavko.

Ko naj bi novinarka prišla na sedež ŠOUP in poskušala dobiti informacije, ali volitve potekajo brez zapletov, pa naj bi nekdo iz vodstva ŠOUP zahteval, da zapusti prostore. Na vprašanja novinarke naj ne bi želel odgovoriti. Kot navaja Šavko:

"Sprva je želela ostati in še naprej spremljati dogajanje, a se je nato umaknila na hodnik."

Takrat naj bi po telefonu obvestila urednico in dežurno novinarko, ki je pripravljala radijska poročila.

"Sledili so dogodki, o katerih smo poročali številni mediji. Skupina študentov je med oddajo glasu izvedla protest, med katerim je uničila del volilne dokumentacije. Novinarka, ki je bila na terenu prav zato, da spremlja volitve, je dokumentirala dogajanje in o njem nato poročala," še navaja Šavko.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .10. 2019 ob  17: 43
žalostno a resnično, da že pri študentih smrdi po gnoju
galeb |  20 .10. 2019 ob  13: 30
Pa na vsakih volitvah so novinarji zraven. Saj smo v demokraciji. Kamere se sprehajajo po voliščih in edino pravilo je, da ne vdirajo v zasebnost, kjer se neposredno voli. Zakaj so tukaj novinarko podili ven?! Je želela gledati pod prste, kako in kaj volivci obkrožajo? Kakšen je bil sicer razlog? Nekaj očitno smrdi...