ŠAMAN S ŠRILANKE: Ustvaril "čarobni napoj" proti covidu-19, umrl zaradi posledic korone

Svet

Bil je tako zelo prepričan v moč svojega izuma, da je verjel, da bo izlivanje tega napitka v reke končalo pandemijo na Šrilanki in v sosednji Indiji.

Šaman s Šrilanke, ki je trdil, da se je v sanjah domislil recepta za pijačo, ki ščiti pred koronavirusom, je umrl prav zaradi korone.

48-letni Eliyantha White je bil prepričan v moč svojega napitka. Dajal ga je tudi politikom in športnim zvezdnikom, prav tako pa je verjel, da se bo pandemija končala, če bodo ta napoj zlivali v reke.

Zanimivo, pa tudi nenavadno je, da je njegov "zvarek" javno podprla nekdanja ministrica za zdravje Šrilanke Pavithra Wanniarachchi, ki je kasneje zaradi okužbe s koronavirusom preživela dva tedna na intenzivni negi, piše BBC.

White je imel v začetku tega meseca hude simptome okužbe, njegovo stanje pa se je močno poslabšalo v bolnišnici, kjer je tudi izgubil bitko z boleznijo, poroča 24sata.hr.

"Njegova zapuščina bo še naprej živela skozi mnoga življenja, ozdravil je številne bolezni," je o pokojniku na Twitter zapisal aktualni premier Mahinda Rajapaksa, ki se je s šamanom tudi večkrat posvetoval.

Zaradi širjenja delta različice je Šrilanka v zadnjem mesecu pod policijsko uro. Po podatkih lokalnih oblasti je v državi zaradi koronavirusa umrlo 12.000 ljudi, okuženih pa je bilo več kot 500.000. Napovedi niso optimistične, zdravniki namreč predvidevajo, da bi se število smrtnih žrtev lahko še podvojilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija