SALVINI PREK TWITTERJA: Cilj obiska v Trstu je, "da zapečatimo mejo s Slovenijo" (VIDEO)

Trst

V Trstu danes ob obisku italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija potekajo protesti. Protestna zborovanja so napovedana tudi na Goriškem in drugih območjih ob italijansko-slovenski meji.

Matteo Salvini danes v Trstu

Protestniki so med drugim pred palačo, v kateri ima sedež zavarovalnica Generali, ustavili promet. Zbirajo se tudi v drugih tržaških ulicah. Med drugim vzklikajo gesla proti notranjemu ministru in vladi. "Salvinijeva vlada, morilska vlada," besede protestnikov povzema tržaški časnik Primorski dnevnik. Prebivalci so transparente obesili tudi s svojih balkonov in oken. "Nočemo zidov, Salvini domov," piše na enem od njih v slovenskem jeziku. 

Salvini se danes mudi v Trstu, kjer se je med drugim sestal s predsednikom Furlanije-Julijske krajine Massimilianom Fedrigo. Ena od tem njunih pogovorov so ukrepi za zajezitev nezakonitih prehodov migrantov čez italijansko-slovensko mejo.

Nekateri protestirali, drugi pozdravili prihod ministra.

Z madžarskim zunanjim ministrom Petrom Szijjartom bosta na sedežu dežele FJK prisostvovala podpisu dogovora o madžarskih investicijah v tržaško pristanišče. Nato bo na prefekturi spremljal podpis protokolov o zakonitosti naložb in o prisilnem vračanju migrantov. V znak nasprotovanja ukrepom na meji in v podporo ohranitvi odprtih meja bodo danes na Tržaškem in Goriškem pripravili še več protestnih shodov, tudi na mejnih prehodih s Slovenijo.

Salvini: "Mejo želimo nadzirati z vsemi razpoložljivimi sredstvi"

Nadzorujemo meje na morju, z vsemi razpoložljivimi sredstvi pa želimo nadzirati tudi tiste na kopnem, je danes v Trstu ob podpisu pogodbe z Madžari o vlaganjih v tržaško pristanišče, dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini. Preko Twitterja pa je Salvini sporočil, da je cilj obiska v Trstu "več ljudi in več sredstev, da zapečatimo mejo s Slovenijo ter dokončno ustavimo prihod nezakonitih migrantov".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  07 .07. 2019 ob  03: 48
Pravilno uporabljanje mej je zelo koristno...Sedaj imamo priliko zapret mejo z Italijo...Jast bi to izkoristil...V Titovih časih smo vsi boljše živeli, Italijani in tudi mi...Meje so bile nekoč zaprte, življenje nekoč obojim boljše....
kokodek |  06 .07. 2019 ob  14: 36
domači izdajalci so se že pritožili, ker je Salvini pozabil na Ljubljano
bubobubo |  05 .07. 2019 ob  20: 04
se strinjam, da je treba mejo strožje kontrolirat, tudi zapret, če je potrebno, ampak ta pajaco je zgrešil mejo, ta prava je nekaj sto kilometrov južneje
Erazem |  05 .07. 2019 ob  19: 28
Namesto da zaprosi Frontex za pomoč pri varovanje zunanje schengenske meje, naš vrli minister še tisto malo policistov, ki jih imamo, pošilja na italijansko mejo. Najbolje, da se vrne, od koder je prišel in tam nadaljuje svoje nebuloze.
td |  05 .07. 2019 ob  17: 07
11
Bolj je zanimivo vprašanje kako pa so vsi ti prišli V Slovenijo. Zakaj se s tem bistvenim problemom nihče ne ukvarja in išče odgovorne.