S POLNIM KOMBIJEM PREBEŽNIKOV MIMO KOPRSKIH POLICISTOV: Ko so vozilo ustavili z bodicami, je pobegnil peš

Kronika

Prejšnji četrtek je koprska policijska patrulja zvečer na obvoznici opazila kombi korskih registrskih oznak, ki je peljal mimo mesta proti Bivju, pišejo Primorske novice. Kombi je imel orošena stekla, v njem so opazili več ljudi, zato so zapeljali za njim.

Slika je simbolična.

Voznik kombija se za policijske luči in sireno ni zmenil, pospešil je vožnjo in odpeljal v smeri proti Kozini. Policisti so ocenili, da očitno ne namerava ustaviti, zato so uporabili prisilna sredstva za ustavljanje, bodice. Tako je voznik kombija pri izvozu Kastelec prevozil bodice, zapeljal še okoli 150 metrov dalje, nato pa ustavil na prehitevalnem pasu ob varovalni ograji.

Stopil je iz vozila, preskočil ograjo na levi strani in stekel čez prometna pasova avtoceste v smeri proti Kopru, piše časnik. Tekel je po izvozu do regionalne ceste Podgorje-Kastelec, kjer je preskočil še eno varnostno ograjo regionalne ceste in se skotalil 20 metrov po brežini. Tu ga je med kotaljenjem policistom uspelo ujeti.

Kot se je izkazalo, gre za 36-letnega Srba, ki je v kombiju prevažal osem ilegalnih prebežnikov, šest Iračanov in dva Sirca. Po ugotovitvah koprskih kriminalistov, je 36-letnik prebežnike pobral na območju Dragonje, nameraval pa jih je prepeljati v Italijo. Koprska dežurna preiskovalna sodnica je za 36-letnika po zaslišanju odredila pripor.

To je že štirinajsti osumljenec za prevoz ilegalnih prebežnikov, za katerega je koprsko okrožno sodišče odredilo pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija