RUSIJA REAGIRA NA SANKCIJE: Vodilnim v EU bo prepovedala vstop v državo

Svet

Rusija namerava na seznam oseb, ki nimajo dovoljenja vstopa v Rusijo, dodati tudi vodilne politike Evropske unije in držav članic, s čimer se odzivajo na sankcije EU proti Rusiji, so sporočili z ruskega zunanjega ministrstva. Imen niso navedli, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Omejitve veljajo za vodstvo Evropske unije, skupaj s številnimi evropskimi komisarji in vodjami vojaških struktur EU, kot tudi večino članov Evropskega parlamenta, ki spodbujajo protirusko politiko," so sporočili z zunanjega ministrstva.

Na seznam nameravajo dodati tudi druge višje predstavnike, javne osebnosti in zaposlene v medijih, ki so odgovorni za promocijo "nezakonitih protiruskih sankcij, spodbujanja rusofobnega ozračja in vmešavanja v pravice in svoboščine ruskogovorečega naroda," so dodali.

Ministrstvo je še pojasnilo, da so o tem obvestili delegacijo EU v Moskvi in zagotovili, da bodo kakršnekoli sovražne akcije EU ali članic spodbudile strog odgovor.

EU je v zadnjih tednih uvedla več novih sankcij proti Rusiji zaradi invazije na Ukrajino, med drugim se je na seznamu sankcioniranih znašel tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija