REZULTATI RAVNINSKEGA KRONOMETRA V KOPRU: Državni prvak postal Tratnik, kako se je odrezal Pogačar? (VIDEO)

Koper

Jan Tratnik je včeraj v Kopru osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Kolesar Bahrain Victoriousa je bil boljši od Jana Polanca in Tadeja Pogačarja (oba UAE Team Emirates). Za Tratnika je to tretji naslov prvaka. V ženski konkurenci si je tretji naslov državne prvakinje privozila Eugenia Bujak.

Tratnik je bil na 31,5 km dolgem ravninskem kronometru od Polanca hitrejši za devet sekund, od Pogačarja, ki je branil naslov, najboljši pa je bil tudi leta 2019, pa za 34 sekund.

Po prvem krogu je bil najhitrejši Pogačar, ki je imel pet sekund prednosti pred Tratnikom in devet pred Polancem, lani tretjim, v nadaljevanju pa je zmagovalec dirke po Franciji 2020 popustil in osvojil končno tretje mesto. Tratnik je tudi v nadaljevanju obdržal svoj ritem, njegova povprečna hitrost je bila 50,92 km/h, ter si po letih 2015 in 2018 privozil tretji naslov državnega prvaka v vožnji na čas.

Lani na Pokljuki je bil na stopničkah še Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki pa letos na DP ne tekmuje. V moški konkurenci elite je sicer tekmovalo 18 kolesarjev.

????????????????????

Objavil/a Danijel Sertič dne Četrtek, 17. junij 2021

V ženski konkurenci je na 21,2 km dolgi trasi, ki je bila speljana ob slovenski obali med Koprom in Izolo, drugo mesto osvojila Urša Pintar (Ale BTC Ljubljana), tretje pa lanska prvakinja Urška Žigart (Team Bikeexchange). Bujakova, ki je bila najboljša že v letih 2019 in 2018, je bila od Pintarjeve hitrejša minuto in tri sekunde, od Žigartove pa minuto in 12 sekund.

V nedeljo bo v Kopru še cestna dirka za DP.

* Zmagovalci v vseh kategorijah
- člani:
1. Jan Tratnik
2. Jan Polanc
3. Tadej Pogačar

- članice:
1. Eugenia Bujak
2. Urša Pintar
3. Urška Žigart

- mlajši člani:
1. Anže Skok
2. Nik Čemažar
3. Gal Glivar

- mlajše članice:
1. Ana Ahačič
2. Lara Maretič
3. Lara Rajterič

- starejši mladinci
1. Jaka Špoljar
2. Adam Jordan
3. Natan Gregorčič

- starejše mladinke
1. Nika Bobnar
2. Pija Galof
3. Nuša Moroz

- mlajši mladinci
1. Erazem Valjavec
2. Aljaž Žefran
3. Žak Eržen

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija