RAZBURJEN AVSTRALEC NAGNAL PREMIERJA: "Vsi takoj s trave, prosim. Dajmo dajmo!" (VIDEO)

Svet

Avstralski premier Scott Morrison je ob nedavnem obisku predmestja Canberre Googong doživel hladen tuš. Sredi premierove novinarske konference se je namreč prikazal jezen lastnik zemljišča, na katerem je potekala konferenca, in zahteval, da se vsi nemudoma umaknejo, saj je tam ravno posejal svežo travo. Videoposnetek dogodka je pravi spletni hit.

Scott Morrison

Morrison je Googong obiskal pred lokalnimi nadomestnimi volitvami prihodnji mesec. Sodržavljanom je ob obisku obljubil občutno finančno pomoč pri obnovi njihovih domov in gradnji novih stanovanj, ki jim bo na voljo v okviru paketa pomoči po epidemiji novega koronavirusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Na desettisoče Avstralcev ..." je bil Morrison ravno sredi stavka, ko je novinarsko konferenco, ki so jo v živo prenašali na televiziji, zmotil očitno nejevoljen glas. "Vsi takoj s trave, prosim. Dajmo dajmo," je nadaljeval vidno razburjen prebivalec Googonga.

"Seveda. Umaknimo se stran," je spravljivo, a očitno v zadregi odgovoril Morrison in naredil nekaj korakov nazaj. "Hej fantje, ravno sem tole na novo zasejal. Se opravičujem, kolega," je še nadaljeval bradat moški izpred vrat svojega doma, nakar je premier dvignil palec in mu odgovoril: "Je že v redu!"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija