RAPER ZLATKO 'NAPADEL' SNEMALCA: "Uradno me boste porinili v bankrot, preselil se bom na Trg republike" (VIDEO)

Slovenija

Protestniki, ki ob petkih v Ljubljani protestirajo proti aktualni oblasti, so včeraj znova sedli na kolesa. Tudi tokrat so dogajanje spremljali policisti, ki so v sodelovanju z zdravstvenim inšpektoratom nadzirali spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Popisali so nekatere protestnike pred DZ, do večjih incidentov pa ni prišlo. Razen incidenta z raperjem Zlatkom ... 

Foto: Blaž Samec

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je območje shoda videonadzorovano, hkrati pa so vse pozvali, naj upoštevajo opozorila in navodila policije. Na ulicah v središču mesta se je zbralo večje število policistov.

Množica je začela kolesariti po ljubljanskih ulicah okoli 19. ure, na ulicah so vztrajali kakšno uro in pol.

Protestna ljudska skupščina je sicer udeležence pred začetkom pozvala k izogibanju Trgu republike, saj so tam pričakovali policiste. A se je skupina protestnikov - tako pešcev in kolesarjev - vseeno tam sestala in policisti so jih popisali.

Na trgu je prišlo je tudi do incidenta. Po poročanju novinarja spletnega portala MMC naj bi bil vpleten raper Zlatko, ki je enemu od snemalcev skušal iz rok vzeti kamero. Po poročanju Nove24TV je šlo za njihovega snemalca. Posredovali so policisti. Po incidentu jim je skupina vzklikala, da so lopovi.

V incidentu so posredovali policisti, snemalec pa je kamero dobil nazaj. Zlatka, ki ni nosil zaščitne maske, so legitimirali policisti, kakšen ukrep bo sledil, pa po pisanju portala Siol še ni znano.

Kot je kasneje pojasnil raper, mu ni bilo všeč, da ga je snemal snemalec dotične televizije. Razburilo naj bi ga predvsem vprašanje, zakaj danes protestirajo. "Gospodom policajem sem lepo povedal. Poslali mi boste to kazen, uradno me boste porinili v bankrot. Povedal sem jim, da je moje začasno prebivališče Trg republike, ker se bom očitno preselil na Trg republike, ker drugače ne bo šlo naprej ali kaj jaz vem," Zlatkove besede povzema Siol.net.

Pri varovanju shoda so policisti sicer ugotovili kršitev po zakonu o javnih zbiranjih, dve kršitvi zakona o varstvu javnega reda in miru, zasegli so tudi pirotehniko in hladno orožje. Zaznali so 33 kršitev odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Sloveniji, o katerih bodo obvestili pristojni inšpektorat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija