RALLY STARODOBNIKOV NA OBALI: Letos v spomin na konec prve svetovne vojne

Piran

Med Portorožem in Koprom bo danes na cestah mogoče videti starodobna vozila na 11. rallyju Adria Classic. Rally so posvetili stoti obletnici konca prve svetovne vojne, je za STA povedal organizator prireditve Karel Zahar - Karleto.

 

Na startu v Portorožu je bilo 106 pretežno osebnih vozil, nekaj pa tudi motorjev in drugih vozil. Lastniki vozil prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Nemčije.

Najstarejše vozilo na rallyju je kamionet Fiat iz leta 1911, ki so ga na soški fronti uporabljali kot ambulantno vozilo. Obnovljenega so danes na Obalo pripeljali kobariški gasilci. Najstarejši motor pa je Terot 350 iz leta 1927. Lastnikom vozil, izdelanih do leta 1930, so organizatorji tudi letos omogočili brezplačno startnino.

Adria Classic je sicer po besedah Zaharja tudi priložnost za druženje in spoznavanje Obale. Trasa letošnjega relija je razdeljena na dve etapi. Prva bo iz Portoroža vodila proti Luciji, kjer bodo na kartig progi izvedli spretnostno preizkušnjo in točnostno vožnjo starodobnikov. Pot bodo nadaljevali do letališča v Sečovljah, Svetega Petra do Puč, kjer bo konec prve etape.

Druga etapa bo peljala najprej do Kopra, kjer bo postanek na Titovem trgu. Tu bodo skupaj z mestnim muzejem obeležili noč Slovenskih muzejev in Evropsko leto kulturne dediščine. Nato bodo zapeljali proti Portorožu s postankom v Izoli ter preko Strunjana in Belega Križa v mandrač turističnega kompleksa Bernardin.

Društvo Adria Classic sicer združuje preko 120 članov in podpornikov, ki se lahko pohvalijo s skupno več kot 350 vozili, je še navedel Zahar.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

škoda  |  17 .06. 2018 ob  17: 23
-1
da niso slike od včeraj-aktualne , to so ene od prejšnjih srečanj
@capo |  17 .06. 2018 ob  09: 07
Z lahkoto smo premagali vse klance.
lepotci |  16 .06. 2018 ob  18: 01
Me zanima koliko današnjih avtomobilov bo dočakala tako starost?
capo |  16 .06. 2018 ob  11: 40
me zanima kako bodo šli preko sečovelj sej je kolona že pri seči....bo zakuhala voda