RAKETA ZANETILA POŽAR NA RESSLOVI V KOPRU: Policisti preiskujejo kaznivo dejanje (VIDEO)

Kronika

Čeprav se je že neštetokrat pokazalo, kako nevarna je lahko uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev, se jim nekateri še vedno ne morejo odreči. Na silvestrski večer je raketa priletela na balkon večstanovanjske stavbe na Resslovi v Kopru in zanetila obsežen požar. O hudih posledicah uporabe pirotehnike poročajo tudi z drugih koncev Slovenije, iz sosednje Avstrije in Nemčije prihajajo celo tragične novice.

V soboto ob 22.34 je pirotehnično sredstvo zanetilo požar na balkonu palače Almerigotti na Resslovi ulici v Kopru. Poškodovanih na srečo ni bilo, je pa ogenj naredil precej škode.

"Policisti so ugotovili, da je na balkon 74-letne lastnice stanovanja padlo pirotehnično sredstvo – raketa, ki je zanetila požar. Požar se je nato razširil še na nadstrešek stanovanja, balkonska vrata in zavese. Prav tako je osmodilo fasado ter polkna drugega stanovanja. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti," pojasnjujejo na koprski policijski upravi.

Slabe novice o posledicah uporabe pirotehničnih sredstev prihajajo tudi z drugih koncev Slovenije. Na silvestrovanju na prostem v Slovenski Bistrici se je ena od baterij z izstrelki prevrnila, slednji pa so začeli leteti v zbrano množico in zadeli tri ljudi. Ena oseba je utrpela hude poškodbe, dve osebi pa sta bili lažje poškodovani.

Iz Spodnje Avstrije prihaja tragična vest. Umrl je 18-letnik, ki se je nahajal v neposredni bližini močnejše petarde, ki je prezgodaj eksplodirala. V nesreči, ki se je zgodila na polju v okrožju Neunkirchen, so bili poškodovani še trije ljudje. V Lichtenau pa se za življenje bori 16-letnik, ki je prav tako utrpel hude poškodbe ob poku petarde.

Posledice objestne uporabe pirotehničnih sredstev na poti od Semedele proti Bonifiki, ki nam jih je posredoval bralec.

Iz Nemčije poročajo o številnih napadih s pirotehničnimi sredstvi za reševalce nujne medicinske pomoči, gasilce in policiste, ki so posredovali v nesrečah, požarih in primerih nasilja. Tudi v Nemčiji so zabeležili smrtne primere zaradi uporabe pirotehnike.

Veliko sivih las pa ima zaradi pirotehnike nemška obrambna ministrica Christine Lambreht, saj so njen novoletni nagovor, v katerem je govorila tudi o vojni v Ukrajini, povsem preglasili poki petard v ozadju. Lambrehtovo so nekateri pozvali k odstopu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija