RAČUN, DA TE KAP: 21 evrov za kapučino in sok, ker ju zaradi varnostnih omejitev ni mogel spiti stoje

Svet

Moški, ki dela v bližini trga sv. Marka v Benetkah, je moral plačati skoraj trikratno ceno kapučina in pomarančnega soka – zato, ker pijače zaradi varnostnih omejitev ni mogel konzumirati za pultom, kjer je cena nižja, poroča Corriere della sera.

Ne gre za lokal na trgu sv. Marka, ampak za kavarno Illy Caffè na lokaciji Giardini Reali, ki se nahaja nekaj sto metrov od stebrov svetnikov mesta Marca in Todara na trgu Piazzeta. Kavarna je bila ponovno odprta po prenovi lansko zimo, z namenom, da bi jo obiskovali domačini. "Če so takšne cene, bodo sem prihajali samo turisti," razlaga moški, ki je za postrežbo na mizi odštel 12 evrov za sok in 9 evrov za kapučino. Cene v omenjenem lokalu so po navedbah portala daleč od dostopnih in celo višje od bližnje kavarne Al Todaro, ki gleda na trg sv. Marka. Tam kapučino stane 7 evrov in sok 9, za obe pijači bi torej odšteli 16 evrov.

V lokalu na lokaciji Giardini Reali je cena kave 1,5 evra, a le, če je postrežena za pultom in jo gost popije stoje. Če je postrežena za mizo, pa se cena poviša na 6 evrov. Cena kapučina se ob postrežbi za mizo poviša s 3 na 9 evrov, cena soka pa s 5 na 12 evrov, poroča portal. Težava pa je, da ljudje zaradi omejitev zbiranja ne morejo spiti pijače za pultom (tam je lahko kvečjemu le peščica gostov). "Želeli smo piti stoje, vendar nas je osebje zaradi omejitev povabilo, da se usedemo, nihče pa nam ni povedal, da so se cene potrojile. Nikoli si ne bi predstavljali, da bomo morali plačati več kot 20 evrov, to je kraja," je povedal razočarani gost, poroča Corriere della Sera.

Ni prvič, da se je vnela razprava zaradi pretiranih cen v beneških lokalih, vendar se v omenjeni kavarni to do sedaj še ni zgodilo, še navaja portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija