PRVO OKUŽBO JE PREBOLEL, V DRUGO JE BIL COVID ZANJ USODEN: Prvi tovrstni primer v Nemčiji

Kronika

V Nemčiji je umrl moški, ki se je nedavno drugič okužil z novim koronavirusom, so v sredo sporočile pristojne oblasti. Gre verjetno za prvi primer v državi, ko je nekdo umrl zaradi covida-19 po drugi okužbi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Fotografiji sta simbolični.

Triinsedemdesetletni moški iz zvezne dežele Baden-Württemberg se je prvič z novim koronavirusom okužil aprila. Ponovno se je okužil decembra in dobil pozitiven rezultat v začetku januarja. Glavni vzrok smrti sta bila pljučnica, ki je ena od simptomov covida-19, in odpoved organov.

Epidemiolog Stefan Brockmann je za dpa potrdil, da gre za prvi tovrstni primer v tej deželi. "Zaenkrat ne obstaja sum, da je bil okužen z enim od novih sevov," je dodal.

Moški je imel še več drugih zdravstvenih težav in verjetno ni razvil močne imunosti po prvih okužbi, je še pojasnil.

Po njegovem je namreč verjetnost, da se nekdo okuži z novim koronavirusom dvakrat, majhna, bilo pa je nekaj posameznih primerov, ko ljudje niso razvili dovolj protiteles po prvi okužb.

Po svetu so doslej potrdili le peščico primerov, ko je nekdo umrl zaradi covida-19 po ponovni okužbi, med drugim so imeli tak primer na Nizozemskem in v Izraelu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija