PRIZOR S KRAŠKE CESTE: Posredovali so gasilci iz Senožeč, Sežane in Divače (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 304 klice. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali devet tatvin in dva vloma, zaradi kršitev  javnega reda je bilo 14 intervencij. Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 56 nezakonitih prehodov državne meje.

V četrtek popoldan je na lokalni cesti Divača-Senožeče zagorela guma na prikolici tovornjaka. Posredovali so gasilci PGD Senožeče, ki so v sodelovanju s kolegi iz ZGRS Sežana in PGD Divača pogasili požar in sanirali cesto.

V soboto ob 15.11 so policiste obvestili o prometni nesreči na cesti od Senožeč proti Divači. 25-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti v blagem desnem ovinku izgubila nadzor nad vozilom in zdrsnila izven vozišča v obcestni jarek. Poškodovano voznico so odpeljali v SB Izola, policisti pa so ji napisali plačilni nalog.

Alkohol

V petek ob 23.55 so na Šmarski v Kopru ustavili 32-letnega državljana Ukrajine, ki prebiva v Sloveniji. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1,13 mg/l. Prislužil si je obdolžilni predlog.

V soboto ob 1.10 so v Dekanih ustavili traktorista, ki je vozil brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,75 mg/l. 37-letniku sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 1.30 je v Strunjanu 56-letnemu vozniku avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l, ob 1.40 pa so v Postojni preizkus alkoholiziranosti odredili 59-letniku, ki je napihal 0,67 mg/l. Obema sledi obdolžilni predlog.

Danes ob 2.15 so na cesti od Moretinov proti Ankaranu ustavili 45-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0.86 mg/l. Tudi on si je prislužil obdolžilni predlog.

Ponarejanje listin

V nedeljo dopoldan so policisti Postaje pomorske policije Koper 41-letniku na morju zasegli ponarejeno potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. Sledi kazenska ovadba.

Vlom in tatvina

V petek je v Gračišču neznanec vlomil v gradbeni kontejner in ukradel motorno žago znamke Husquarna, vredno 500 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija