PRIČENJA SE RUŠENJE AVTOBUSNE POSTAJE V KOPRU: Avtobusi od jutri z druge, začasne lokacije

Koper

Kot smo že poročali, bo Koper kmalu dobil novo, moderno avtobusno postajo. Z rušenjem obstoječega objekta na Kolodvorski ulici bodo pričeli v naslednjih dneh, zato bodo od jutri, 22. julija, dalje avtobusi vozili z druge, začasne lokacije.

Mestna občina Koper (MOK) je v minulih tednih na parkirišču med objektom železniške postaje in pošte, na parkirišču P+R, vzpostavila začasno avtobusno postajo s skupno devetimi peroni in devetimi postajališči za taksi in druge prevoze, ki bo delovala v času rušenja stare in izgradnje nove avtobusne postaje na Kolodvorski v Kopru. Prvi avtobusi, ki bodo vozili po nespremenjenem voznem redu, se bodo na začasni lokaciji ustavljali od jutri dalje.

Novo avtobusno postajo bo do konca letošnjega leta zgradilo podjetje Adriaing. Obsegala bo skupno 14 peronov, elipsasto nadstrešnico, pritlični objekt s čakališčem, nove toaletne prostore, postajo za mestna kolesa, parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in 10 postajališč za taksi vozila ter urbano opremo.

Dela bodo znašala nekaj manj kot dva milijona evrov, od tega bo občina dobrih 900.000 evrov pridobila iz naslova evropskega kohezijskega sklada, dodatnih skoraj 186 tisočakov pa bo sofinancirala država, so sporočili z MOK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
forešter4 |  22 .07. 2021 ob  07: 58
bojo imeli narkiči nove prostore in nove wcje za metanje igel