PRETRESLJIVO: Policija ubila mladeniča, ki je kršil policijsko uro (VIDEO)

Kronika

V Tirani, glavnem mestu Albanije, so sinoči izbruhnili protesti zaradi smrti mladeniča, ki ga je ubil policist, ker naj bi kršil policijsko uro.

Nekaj sto protestnikov je vzklikalo 'iščemo pravico' in zahtevalo odstop notranjega ministra. Na policiste so metali petarde in kamenje, zažgali so božično drevo pred notranjim ministrstvom. Policija je odgovorila s solzivcem. Poškodovanih naj bi bilo najmanj osem policistov.

25-letnika je policist ubil v torek. Potem, ko se je mladenič nahajal na ulici po 22.00, ko se začne v Albaniji veljati policijska ura, naj bi policist 'uporabil prekomerno silo'.

Družina 25-letnika trdi, da je šel kupit cigarete do kioska. Po navedbah policije naj bi bil mladenič oborožen in se ne za ukaz policista, naj se ustavi, ni odzval. Kasneje je policija sporočila, da ni bil oborožen, ampak je nosil predmet, ki se je policistu zdel kot orožje.

Policista, ki je ustrelil 25-letnika, so aretirali. Kot so dodali, ni ravnal skladno z zakonom, ko je uporabil strelno orožje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  11 .12. 2020 ob  09: 10
Če bo Janša še dolgo na ablasti , bodo Hojsevi jurišniki tudi kmalu streljali po nas!
kokodek |  11 .12. 2020 ob  08: 07
zelo podobno dogodkom v ZDA