PREPOVED ELEKTRIČNIH SKIROJEV NA PLOČNIKIH: Prekrškarjem bo grozila kazen v višini 135 evrov

Svet

V Franciji nameravajo septembra prepovedati vožnjo z električnimi skiroji po pločnikih, je v soboto dejala ministrica za transport Elisabeth Borne. Po oceni ministrstva so namreč električniskiroji preplavili območja za pešce, ki jih je treba sedaj zaščititi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ministrica je za časnik Le Parisien v soboto dejala, da bo od septembra vsakomur, ki se bo po pločniku vozil z električnim skirojem in drugimi podobnimi električnimi prevoznimi sredstvi, grozila kazen v višini 135 evrov. Namesto pločnika bodo morali uporabljati cesto ali kolesarske poti, tako da pešci ne bodo več potisnjeni ob stene, je dodala.

Glede na ocene je v francoski prestolnici trenutno na voljo za izposojo okoli 15.000 električnih skirojev, glede na trend pa naj bi jih bilo do konca leta 40.000.

Pariška županja Anne Hidalgo je že prejšnji mesec predstavila ukrepe, s katerimi bi zaščitili pešce pred električnimi skiroji. Med drugim nameravajo uvesti kazni za neprimerno parkiranje skirojev, da bi omili ta problem pa bodo zgradili tudi parkirna mesta.

Strožja pravila za električne skiroje nameravajo uvesti tudi v Berlinu, v turistični Barceloni pa so izposojo tovrstnih skirojev popolnoma prepovedali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kiki_86 |  06 .05. 2019 ob  14: 33
edino pravilno... pri nas bodo kmalu še avti lahko vozli po pločniku
td |  06 .05. 2019 ob  13: 33
Bravo in edino pravilno, ko gre za električne skuterje, ki zmorejo nepričakovano visoke brzine, bi ocenil po izkušnjah, da grejo hitro najmanj kot 25-ke, z otroci, ki so lažji pa še več.