PREMIER USTANOVIL NOV SVET IN VODENJE PONUDIL KOVAČEVI: "Vemo, da se ne smemo umikati glasnim grozečim moškim"

Slovenija

Premier Robert Golob je najostreje obsodil ponedeljkov napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač. Meni, da gre za posledico sovražnega govora, ki aktivno spodbuja verbalno in fizično nasilje nad ženskami. Napovedal je, da se bo v petek prvič sestal strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, njegovo vodenje je ponudil Niki Kovač.

Nika Kovač

Golob je v izjavi po srečanju članov vlade s poslanci strank vladne koalicije najprej spregovoril o napadu na Kovačevo, ki jo je v ponedeljek na območju Bežigrada v Ljubljani verbalno napadel moški. Policija je potrdila, da so prejeli prijavo in še zbirajo obvestila ter ugotavljajo vse okoliščine dogodka. Dodali so, da iščejo moškega športne postave brez las, ki je bil oblečen v siva oblačila.

Verbalno in fizično nasilje nad ženskami je po Golobovih besedah postalo vsesplošno. "Politiki bi se morali trikrat vprašati, ali je res ustrezno, da v tem sodelujejo," je dejal. Meni, da marsikateri politik ne zmore te trezne presoje, zato jih ponovno poziva, naj se zadržijo pri vzpodbujanju sovraštva.

Za petek je napovedal prvi sestanek strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora, v katerem bodo sodelovali predstavniki pristojnih ministrstev, predstavniki centra nevladnih organizacij in posamezniki na Golobovo osebno povabilo. K sodelovanju je povabil Dragana Petrovca in Niko Kovač, ki ji je tudi ponudil vodenje sveta. "Mislim, da ni bolj primerne osebe, predvsem zato, ker je ona najbolj izpostavljena žrtev tega sovražnega govora, žal pa niti približno ni edina," je ocenil.

Ostri Golobovi obsodbi sta se pridružila tudi predsednica SD Tanja Fajon in vodja poslanske skupine Levica Matej T. Vatovec. Ko gre za napad je vsako ravnanje nesprejemljivo, je dejala Fajonova. Pozvala je k vzdržanosti pri sovražnih komentarjih in žalitvah na račun žensk ter k nujnemu zagotavljanju enakosti spolov. Vatovec je dodal, da so v Levici zadovoljni, da bo delo začela skupina, ki bo pripravila ukrepe za omejevanje sovražnega govora.

Kovačeva je na Facebook profilu Inštituta 8. marec v ponedeljek zapisala, da so jo znova napadli. Z žaljivkami in jeznimi besedami jo je nagovoril moški, nato je vstal in se zagnal proti njej ter vpil o delovanju inštituta. Poklicala je policijo in oddala prijavo. "Vemo, da se ne smemo umikati glasnim grozečim moškim," je med drugim zapisala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  15 .03. 2023 ob  21: 07
-3
@ Manof - primitivec "Na" vreči, hehehe. Lahko bi ti pokazal kako izgledajo: Mae geri, Yoko geri, Yun geri, Ushiro geri, Mawashi geri, Morote empi uchi, kaiten shuto uchi itd. itd. Ti se ukvarjaš s plemenitim športom? Ne bi rekel, glede na primitivni izziv. Ostajaš with empty head, hehehe
ManofSteel |  15 .03. 2023 ob  12: 34
Med 16h in 19h sem vedno tam...ho ho ho...ajde mudonja, da te vidim. bwahahaha
ManofSteel |  15 .03. 2023 ob  12: 33
Dej pridi v fitnes v Marina Izola, mene vedno srečaš na boksarski vreči...rabim enega sparing partnerja. če imaš jajca ?
Bayliner |  15 .03. 2023 ob  12: 07
-3
@ Manof - tudi sam si močan na tipkovnici, priznaj EMPTY HEAD, hohoho
ManofSteel |  15 .03. 2023 ob  10: 58
Za ekranom na tipkovnici ste vsi močni...na ulici pa se bojite lastne sence, kajne. bwahahahaha
Bayliner |  14 .03. 2023 ob  21: 43
-6
@ ManofSteel - Slovenščina? Poglej si malo SSKJ, potem pametuj o svoji Slovenščini, lolek. Ne pozabi, EMPTY HEAD, hahaha
ManofSteel |  14 .03. 2023 ob  21: 06
Še dobro, da nisi sam...na internetu. Več glav...več riti. ;)
ManofSteel |  14 .03. 2023 ob  21: 05
@Bayliner jaz pa sočustvujem s takimi kot si ti, ker boš v kratkem živel v severnem Kosovu...sicer taki kot si ti so za moje pojme le prah pod nohti. btw smiliš se lahko le samemu sebi...pa preberi še kako knjigo o duhovnosti in osebni rasti, da se ne boš samemu sebi smilil. Bayliner...sodeč po nicku si prav ti tisti, ki se ima za vzvišanega, če smo že pri Sljovenštini, anjede.
Prognostik |  14 .03. 2023 ob  20: 50
-1
Pacient.
Bayliner |  14 .03. 2023 ob  20: 35
-12
@ ManofSteel - with empty head. Glede na vse bolane komentarje je to pravi vzdevek zate. Ne nasedam nikomur, ker mi to ni potrebno. Na srečo imam vsega dovolj, tudi zdravja zaenkrat. Smilite se mi pa taki kot si ti prepotentnež. Ti kar spakiraj, manj kot bo takih, bolje bo. Eh, primitivec, če bi kaj kapiral, ne bi trosil nebuloz!
ManofSteel |  14 .03. 2023 ob  19: 42
@Bayliner ubogo revše sodeč po tem, da nasedaš levičarskim medijem, ki so 90% v lasti iste osebe...bi rekel, da si prav empty head. Saj bo, ko boš staknil glavo iz guzice...morda bo prepozno za take trolle kot si ti. Meni ni panike...jaz sem uspešen v lajfu, pa tudi, če jutri spakiram kuferje za katerokoli državo...bom uspešen. Problem je le v tem, ko moram gledat take debile kot si ti. Ne skrbi...poznam veliko ljudi, ki se selijo iz države...pa ne zato ker jim gre slabo, prej zaradi istega debilov. Pojemaješ ? Itak, da ne...empty head
Bayliner |  14 .03. 2023 ob  19: 19
-8
ManofSteel with empty head. Očitno se ti toži po poštenjaku iz prejšnje vlade. Odseli se tja, kjer se cedita med in mleko. Kje je že to? Revček, hehehehehe
1