PRED NAMI SO NAJHLADNEJŠI DNEVI TE ZIME: Toplo se oblecite, temperature tudi na Primorskem pod ničlo

Slovenija

V večjem delu Slovenije so se temperature danes ponoči in zjutraj spustile precej pod nič stopinj Celzija. Nasploh bomo ta teden beležili najnižje temperature v dosedanji zimi, je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič.

Po besedah meteorologa so bile do zdaj zimske temperature večinoma nad ali blizu povprečja, v tem tednu pa so se spustile za dve do tri stopinje pod povprečne vrednosti.

Danes zjutraj so najnižjo temperaturo izmerili v Ratečah, kjer so termometri pokazali minus 15 stopinj Celzija. V večjem delu notranjosti so izmerili od minus sedem do minus 12 stopinj, na Primorskem od minus ena do minus štiri stopinje Celzija. Na Letališču Portorož so na primer termometri ob 8. uri pokazali minus 3,9 stopinje Celzija.

???? Marsikje po nižinah v notranjosti Slovenije smo danes izmerili najnižje jutranje temperature v tej zimi. ???? -3.9 °C smo ob 8. uri izmerili tudi na Letališču Portorož.

Objavil/a ARSO vreme dne Torek, 07. februar 2023

Na Primorskem bo sicer danes jasno, najvišja dnevna temperatura bo okoli 7 °C. Pihala bo šibka burja, ki se bo v noči na sredo nekoliko okrepila. Morje bo mirno do rahlo vzvalovano (1-2). Vidljivost bo nad 10 km.

V prihodnjih dneh lahko po besedah Gregorčiča pričakujemo podobno nizke temperature. V sredo zjutraj bo za kakšno stopinjo manj mrzlo, vsaj v vzhodni Sloveniji, kjer bo že nekaj oblačnosti, ki se bo nato razširila nad osrednjo Slovenijo. Podobno hladno vreme lahko pričakujemo nekje do sobote, nato pa se bo postopno otoplilo, je povedal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija