PREBARVALI GA BODO: Poslavlja se tudi napis "63,3 Hvala, grazie" na OŠ Koper

Koper

Napis "63,3 Hvala, grazie", ki se nahaja na pročelju Osnovne šole Koper, bo novo koprsko vodstvo kmalu odstranilo. Napis je nastal na željo prejšnjega koprskega župana Borisa Popoviča v zahvalo 63,3 odstotka občanom, ki so na referendumu leta 2005 glasovali za gradnjo ene šole. Kot pišejo Primorske novice, je njegov naslednik Aleš Bržan mnenja, da šola ni primeren spomenik razdeljenosti Kopra, zato ga bo kmalu dal odstraniti.

Kot je Bržan pojasnil za časnik, bodo napis prebarvali zato, ker si želijo, "da bi naši otroci odraščali v duhu medsebojnega spoštovanja, da bi razumeli prednosti kulturnega dialoga in iskanja konsenza ter da bi znali prisluhniti tudi stališčem, s katerimi ne soglašajo." 

Odstranjen napis "Pametnejši popusti. P. B." nad javnimi sanitarijami na koprski tržnici

To ni prvi primer izginjanja napisov v Kopru po menjavi lokalnega političnega vodstva. Spomnimo, januarja je čez noč izginil napis "Pametnejši popusti. P. B."  nad vhodom v javna stranišča na koprski tržnici, s pročelja koprskega pokritega bazena pa bodo morali odstraniti olimpijske kroge, ki so last Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
koper jan |  29 .04. 2019 ob  21: 31
-1
Popo je zgodovina. Svet (in Koper) se vrti naprej, na srečo.
td |  26 .04. 2019 ob  09: 55
@frikofrkic, ne vem kaj je za popravljat. Za šolo ponavljaš eno in isto izmišljotino, ki se je pojavila kmalu po začetku, kje vse pušča in kdo ve kaj še. Ker sem takrat poznal dve učiteljici sta mi rekli, da je totalna laž. Enaka zgodba je bila tam pri gasilcih. In še bi se našlo laži, ki so jih trosili nasprotniki. Ne morem vedet za danes. Za park je odgovoren tisti, ki ga je gradil. Je bilo objavljeno uradno poročilo, da bodo jasno sanirali kot GARANCIJO. Glede bazena ne bi vedel, ni pa on kriv, če je ob krizi pripadlo toliko gradbenih firm. Int int ... Mimogrede, nisem bil njegov volilec že nekaj časa. Ampak eno so utemeljene kritike, drugo so navadne laži. Točno pa vem kakšen je bil Koper pred Popovičem. Prava depresija od depresije v primerjavi s tem kar je danes. Toliko lepši Koper pa je spravil v mesto en kup ljudi ob vseh urah, tudi domačini jasno. Sam sem upal, da bo prišel kakšen sposoben nov župan, kar pa smo dobili pa je vse prej kot to. Bo pa več čas pokazal. Dvomim pa, da bodo uspeli v mandatu ali dveh uničit vse kar je bilo narejeno pod Popovičem. Ko bo škoda vidna, bo kasno. Kar pa zadeva silne dolgove, ki bi naredili iz Kopra najbolj zadolženo mesto na celem planetu pa ni ostalo očitno nič, vse so bile navadne puhlice in grožnje.
frikofrkic |  25 .04. 2019 ob  10: 17
Zbrisati Popovičevega dela se res ne da, je pa malo morje stvari za popravljat za njim. Park, bazen, šole...
menda še vedno popravljajo. Njegove samohvalne znake in napise odstranjujejo. Pozabimo ga, bo boljše za vse.
galeb |  24 .04. 2019 ob  22: 48
-4
No ja, napise bodo zbrisali. Ne da pa se zbrisati Kopra, kakršnega je naredil Popovič. Žal Bržan, to ne bo šlo. In res smo v Kopru dočakali veliko spremembo... Vsaka nova oblast je vedno rušila in brisala ostanke prejšnje oblasti. Bržan - je to tvoja sprememba?
PinkoP |  24 .04. 2019 ob  22: 03
15
Ne Tina! Popo ni kralj, Popo je CAR! Kaj pa so poceli carji s svojimi nasprotniki, si lahko preberes v kaksni knjigi, kot je npr. Most na Drini ...
Tina K. |  24 .04. 2019 ob  21: 19
-20
Popo kralj.
Bržan hodi spat.
PinkoP |  24 .04. 2019 ob  21: 07
25
@frikofrkic
Da ne bo pomote: ta napis ni Popoviceva neumnost, ki jo je najbolje cimprej pozabiti, ampak odraz Popoviceve zlobe, ki SE JE NE SME pozabiti!
frikofrkic |  24 .04. 2019 ob  19: 29
40
Ti napisi so v sramoto Koprčanom, prav je da se jih umakne čimprej. Tudi ta na šoli, ki je kao odraz referenduma je smešnica, spomnem se cele propagandne akcije "vremec ne seri" in podobnih škifec na račun tega. Prej se pozabi neumnosti bivšega župana, boljše bo.
vseved |  24 .04. 2019 ob  18: 21
14
Napis naj ostane, dodati pa mu je treba število volivcev, ki so bili za . Mislim, da jih ni bil več kot 5000.
Brezan |  24 .04. 2019 ob  16: 38
33
Račun za barvanje poslati naročniku napisa, enako velja za olimpijske kroge . Dobro da ga je pamet srečala in po treh letih odprl WC, kateri je bil zaprt zaradi maščevanja nad lastniki lokalov. Tako so pisali mediji.
kokodek |  24 .04. 2019 ob  14: 36
19
še vedno mi ni jasno, zakaj so porušili osnovno šolo Janka Premrla Vojka? napise sicer lahko zbrišemo, dolgov, ki nam jih je zapustil pa ne !!!!!!!
td |  24 .04. 2019 ob  14: 24
-16
Tako ali drugače, brez Popoviča bi verjetno še danes hodili otroci v dve predpotopni in konstrukcijo zelo nevarni šoli.
1